FLAME JAZZ

n 1 h 30 min, ei väliaikaa
Vaihtelee
Jazzmusiikki, Tiljan

Flame Jazz-konsertit jatkuvat

Tiljannäyttämöllä 23.9. ja 2.12.

23.9. klo 22 Flame Jazz: Jonathan Bäckström Quartet (FI/SE)


Robin Käldström - tenorisaksofoni
Marcus Wärnheim - alttosaksofoni 
Jonathan Bäckström - basso
Benjamin Nylund - rummut

Jonathan Bäckström Quartet on nuorista, nousevista jazzlahjakkuuksista koostuva  suomalais-ruotsalainen yhtye, jota johtaa Kruunupyystä lähtöisin oleva basisti-säveltäjä Jonathan Bäckström. Kvartetin ilmaisu kulkee minimalistisista äänimaisemista aina räjähtävään ja monikerroksiseen vapaaseen improvisaatioon. Jokainen muusikko tuo keitokseen oman ainutlaatuisen äänensä, ja kollektiivisena lopputuloksena syntyy voimakas musiikillinen kannanotto. 
Yhtyeessä alttosaksofonia soittaa Marcus Wärnheim ja rummuissa taituroi Benjamin Nylund. Turun konsertissa tenorisaksofonisti Robin Käldström tuuraa yhtyeessä vakituisesti soittavaa Adele Saurosta. Helsinkiläistynyt basisti Bäckström vaikuttaa aktiivisesti myös monissa muissa kansainvälisissä yhtyeissä.

Konsertti on osa Suomen Jazzliiton hiilineutraali kiertue -hanketta.

 

2.12. klo 22 Flame Jazz: Kadi Vija Key Project 


Kadi Vija - laulu
Max Zenger - bassoklarinetti
Tuomo Dahlblom - kitara
Tuomas Timonen - rummut

Kadi Vija Key Project on ilmiömäisen laulaja Kadi Vijan ympärille syntynyt innovatiivinen ja tunteita herättävä yhtye. Kotimaisen jazzin nuoren sukupolven huipuista koostuvan kvartetin poikkeuksellinen instrumentaatio luo pehmeän, mutta vangitsevan ja huomiota herättävän soundin, jota Vijan ainutlaatuinen äänitaide tukee saumattomasti. 
Kamarimusiikinomaisessa ensemblessä bassoklarinettia soittaa turkulaislähtöinen Max Zenger, kitaraa Tuomo Dahlblom ja rumpuja Tuomas Timonen. Muusikot ovat niittäneet mainetta mm. Maxxxtetin, Herdin ja UMO Helsinki Jazz Orchestran riveissä. 
Kadi Vija Key Projectin toisen, "Extended Powerspots"-nimisen albumin julkaisukonsertissa kuullaan Vijan uusia sävellyksiä, jotka vievät kuulijan tunteiden vuoristoradalle. Yhtyeen musiikki on rehellisen kaunistelematonta ja muusikoiden vuoropuhelu entistäkin maagisempaa. 

 

www.flamejazz.com

LIPUN HINTA


Normaalihinta: 22,50 €
Eläkeläishinta: 20,50 €
Opiskelijahinta: 15,50 €

Täältä löytyy muut hintatiedot.

 


TS: Siellä jazz soi akustisen kauniisti​

"Kaikki esiintyvät Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa, joka on muodostunut turkulaisen jazz-väen musiikillinen kamari. Siellä jazz soi akustisen kauniisti ylellisessä ympäristössä. Tuleva ohjelmisto ei näytä laskevaa käyrää."