Perutut näytännöt

Tällä hetkellä kaikki esitykset 31.3. asti on peruttu. Myös seuraavat esitykset on peruttu:

7.4. Flamme + Bebbe = sant!
9.-10.4. Livet ditt as
9.-26.4. Ken Ludwigs Baskerville - ett fall för Sherlock Holmes
17.4. Ett dockhem
23.4. Det liv som blivit mig givet
8.5. Eroica - matiné från Wien

 


Maailman teatteripäivä 27.3 

Julistuksen laatija: Helen Mirren, Iso-Britannia Teatteri-, elokuva- ja televisionäyttelijä
Suomennos: Teatterin tiedotuskeskus TINFO

Maailman teatteripäivän julistus vuonna 2021

”Esittävät taiteet elävät kovia aikoja. Monet taiteilijat, käsityöläiset ja tekniset työntekijät ovat joutuneet kamppailemaan alalla, joka jo muutenkin on täynnä epävarmuutta.
Kenties juuri jatkuvassa epävarmuudessa eläminen on auttanut heitä nokkeluudellaan ja rohkeudellaan selviytymään pandemiasta muita paremmin.
Näissä uusissa olosuhteissa heidän mielikuvituksensa on saanut aikaan kekseliäitä, viihdyttäviä ja tunteikkaita tapoja kommunikoida, myös internetin välityksellä.
Ihmiset ovat kertoneet toisilleen tarinoita niin kauan kuin he ovat olleet tällä planeetalla. Hieno teatterikulttuurimme tulee elämään täällä yhtä kauan kuin mekin.
Kirjoittajien, suunnittelijoiden, tanssijoiden, laulajien, näyttelijöiden, muusikoiden ja ohjaajien luovuus ei koskaan tule tukahtumaan. Tämä luovuus tulee pian uusin voimin kukoistamaan ja auttamaan meitä ymmärtämään paremmin maailmaa, jonka yhdessä jaamme.
Maltan tuskin odottaa!”

Brittiläinen Helen Mirren on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista näyttelijöistä. Hänen kansainvälinen uransa ulottuu teatterinäyttämöiltä elokuviin ja televisioon, ja hän on voittanut useita palkintoja vahvoista ja monipuolisista rooleistaan, mukaan lukien Oscar-palkinto vuonna 2007 pääosasta elokuvassa The Queen. Mirrenin teatterityö on käsittänyt lukuisia rooleja Kansallisteatterissa Lontoossa, West Endissä ja esimerkiksi Royal Shakespeare Companyssa. Näyttelijä sai vuonna 2003 Englannin kuningattaren myöntämän Dame arvonimen.

www.helenmirren.com


Åbo Svenska Teaterin ovet pysyvät edelleen kiinni 26.4. asti

Åbo Svenska Teaterin ovet pysyvät suljettuina yleisöltä 26.4. asti. Sulkeminen perustuu Lounais-Suomen aluehallintoviraston 22.3. annettuun päätökseen uusista rajoituksista. Sekä vierailevat esitykset että kriminaalispektaakkeli Ken Ludwigin Baskerville – aito Sherlock Holmes arvoitus- esitykset teatterin Päänäyttämöllä ja Varsinais-Suomen kiertuepaikkakunnilla peruuntuvat. Länsi-Uudellamaalla nykyiset rajoitukset ovat voimassa 14.4. asti ja Ahvenanmaalla 28.3. asti.
Oopperapari Cavalleria Rusticana ja Pajazzo on jo aiemmin siirretty kevääseen 2022.

Åbo Svenska Teaterin lipunmyynti ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti kaikkiin asiakkaisiin. Varatut ja ostetut liput voi vaihtaa myöhempään ajankohtaan tai lahjakorttiin. Asiakkaat voivat myös saada rahansa takaisin jo lunastetuista lipuista.

Teatterin lipunmyynti kauppakeskus Hansassa pidetään suljettuna 26.4 asti. Näin teatteri omalta osaltaan osallistuu yhteiskunnan sulkemiseen tartunnan leviämisen taltuttamiseksi. Tarvittaessa lipunmyynti palvelee asiakkaita erikseen sovittuna ajankohtana.

 


Vanhentuneet lahjakortit

Olemme jatkaneet teatterin lipunmyynnistä ostettujen, syksyllä 2020 vanhentuneiden och koronapandemian takia käyttämättä jääneiden, lahjakorttien voimassaoloaikaa automaattisesti 31.5.2021 asti. Uudet lahjakortit ovat voimassa normaalikäytännön mukaan vuoden ostopäivästä.

 

Turvallista teatteria

Olemme ottaneet käyttöön seuraavat turvallisuustoimenpiteet kaikilla näyttämöillä, jotta teatterikäyntisi sujuisi mahdollisimman turvallisesti.

Ennen esitystä

Välttääksemme jonoja teatterin aulassa, myymme lippuja ainoastaan Hansakorttelin lipunmyynnissämme. Pyydämme välttämään käteisen käyttöä ja noutamaan liput hyvissä ajoin etukäteen ennen esityksen alkua!

Vahtimestarimme käyttävät suojavisiiriä ja hansikkaita estääksemme tartuntoja.

Suosittelemme yleisöä käyttämään kasvomaskia.

Myymme käsiohjelmia vaatesäilytyksestä ennen esitystä ja toivomme, että maksat kortilla.

Ovet teatterisaliin avataan normaalia aiemmin, 30 min ennen esityksen alkua, jotta sinä ja muut katsojat ehditte paikoillenne rauhassa ja turvavälejä noudattaen. Pyydämme erityisesti heitä, joilla on paikat katsomon keskellä, tulemaan ajoissa paikoillensa.

Voit ottaa takkisi mukaan saliin mutta suuret kassit pyydämme jättämään vaatesäilytykseen.

Esityksen aikana

Istumapaikat on jaettu niin, että henkilöiden väliin jää 2 metrin turvaväli. Poikkeuksena tästä ovat perheet ja pienet seurueet, jotka voivat istua vierekkäin.

Olemme rajoittaneet myytävien istumapaikkojen määrää 31.12.2020 asti, jotta voimme pitää huolen turvaväleistä.

Siivoamme teatterin tiloja useammin ja desinfioimme pintoja esitysten yhteydessä. Olemme lisänneet käsien desinfiointipaikkoja ja yleisön käytössä on WC-tiloja kaikissa kolmessa kerroksessa. Koko henkilökuntamme on sitoutunut noudattamaan hyvää käsihygieniaa THL:n suositusten mukaisesti.

Väliajalla

Suosittelemme tilaamaan tarjoilut etukäteen netistä:

http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/

tai ottamalla yhteyttä lipunmyyntiimme 02-277 73 77 biljetter@abosvenskateater.fi tai samalla, kun noudat lippusi.

Olemme pidentäneet väliaikaa välttääksemme jonojen muodostumista.

Mitä sinä voit tehdä?

- Muista pestä kädet usein ja käytä käsien desinfiointiainetta!

- Nouda lippusi hyvissä ajoin etukäteen tai osta lippusi netistä www.lippu.fi

- Varaa tarjoilut väliajalle etukäteen!

- Tule teatteriin vain terveenä! Jos sinä tai joku seurueestasi sairastuu, vaihdamme mielellämme liput toiseen esityspäivään.

- Tule ajoissa paikalle!

- Muista turvaväli!

- Suosittelemme yleisöä käyttämään kasvomaskia.

 

Noudatamme samoja periaatteita myös kiertuenäytöksissämme niin pitkälti kuin se on mahdollista.

Meillä on ollut ikävä yleisöämme ja odotamme innolla yhteisiä hienoja ja turvallisia teatterielämyksiä! Lämpimästi tervetuloa teatteriin!

 

Kevätkokous

Åbo Svenska Teaterförening rf (Teatteriyhdistys ry) pitää kevätkokouksensa maanantaina 19. huhtikuuta 2021 klo 18. Kokous pidetään etänä Google Meetin kautta vallitsevasta pandemiasta johtuen. Ilmoittaudu viimeistään 16. huhtikuuta 2021 sähköpostitse osoitteeseen info@abosvenskateater.fi. Linkki kokoukseen lähetetään ennakkoon ilmoittautuneille kokouspäivänä. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Tervetuloa!

 


Draamaattinen ensi-ilta Åbo Svenska Teaterissa

Ken Ludwigin Baskerville – aito Sherlock Holmes arvoitus -esityksen ensi-ilta henkilökunnalle sai erittäin dramaattisen lopun Åbo Svenska Teaterissa. 

Vanha kuparinen vesiputki oli haljennut teatteritalon neljännessä kerroksessa Eerikinkadun puolella. Suuria määriä vettä valui lattioiden, kattojen ja seinien kautta koko talon kaikkien kerrosten läpi kellariin asti. Tähänastisten tietojen mukaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaat tilat ja esimerkiksi kattomaalaukset ovat säilyneet vaurioitta ja tilanne ei vaikuta esitystoimintaan, jonka lasketaan jatkuvan heti kun koronarajoituksia kevennetään. Recover-yritys aloittaa veden aiheuttamien vahinkojen laajuuden kartoittamisen tiistaina 16.2. Suomen vanhimman teatteritalon, 182-vuotiaan Åbo Svenska Teaterhusin omistaa Stiftelsen för Åbo Akademi (suom. Åbo Akademin säätiö).

 

Åbo Svenska Teater esittää teatteria Ruotsissa

Kesällä Åbo Svenska Teaterin ylistetty näyttämöversio Kalevalasta (2019-2020) nähtiin Yle Areenassa ja eilisestä 1.12. lähtien aina toukokuun 2021 loppuun Kalevalan nauhoitus on nähtävissä Ruotsin televisiossa, SVT Play-palvelussa (vain Ruotsissa).

Sveriges television (Ruotsin televisio) kerää oopperaa, tanssia ja teatteria SVT Play-palveluun yhteisnimikkeellä SVT Scen (näyttämö), joka lanseerattiin maaliskuussa 2020. Näin pyritään palvelemaan yleisöä, joka vallitsevissa olosuhteissa ei pääse nauttimaan näyttämötaiteesta livenä. Kolmisenkymmenen ruotsalaisen tuotannon lisäksi SVT Scen-palveluun valikoituu kansainvälisiä tuotantoja, niiden joukossa Åbo Svenska Teaterin Kalevala.

 


Oopperapari Cavalleria rusticana ja Pajazzo siirretään keväältä 2021 kevääseen 2022

Syynä siirtoon ovat koronapandemian vaikutukset.  Oopperat ovat mahdottomat esittää sekä fyysisesti että taloudellisesti. Åbo Svenska Teaterin näyttämö on liian ahdas oopperakuorolle ja usealle solistille eikä turvavälejä näyttämöllä siksi voida taata. 

Mikäli tämänhetkiset katsojarajoitukset ovat voimassa keväällä 2021 oopperoiden tuottaminen ei ole taloudellisesti mahdollista.
Lipun keväälle 2021 ostaneisiin asiakkaisiin ollaan erikseen yhteydessä puhelimitse tai sähköpostitse. Kevään 2022 liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupas-sa www.lippu.fi ja myyntipisteissä sekä Åbo Svenska Teaterin ja Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynneissä tiistaista 6.10. alkaen.

 


#Distansteater

Kevään 2020 aikana pääsit joka perjantai kurkistamaan näyttelijöidemme arkeen ja miltä heidän työnsä näytti juuri silloin.

Julkaisimme materiaalia Facebooksivuillamme, klikkaa tästä ja pääset sinne!

 

 

 

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close