Hallitus 2022

Puheenjohtaja:

Martin Nordell
Kauppatieteiden tohtori, erikoistunut strategiatyöhön. Olen myös koulutettu sommelier ja vedän paljon koulutuksia samppanjasta ja viineistä. Päivät täyttyvät hyvin samppanjasta, strategiatyöstä ja hallitustyöskentelystä. Välillä jopa samaan aikaan...

Varapuheenjohtaja:

Hanna Guseff
Kokonaisvaltainen suomenruotsalainen Åbo Svenska Teateria rakastava taloustieteen maisteri, joka on erittäin iloinen hallituksen jäsenyydestään - mikä kunnia. Asuu jälleen Turussa tehtyään retkiä pääkaupunkiin ja Taalintehtaalle. Tekee työtä tutkimusjohtajana Yrkeshögskolan (ammattikorkeakoulu) Noviassa, käytännössä rahoituksen, palvelusuunnittelun sekä työelämän ja opiskelijoiden yhteistyön parissa.

Hallituksen jäsenet: 

Henrik Carlstedt
Eläkkeellä oleva pankinjohtaja, juristi, asuu Turussa, hallitusjäsen m m eri säätiöissä, erityisen kiinnostunut historiasta.

Helen Honkasaari
Kulttuurista kiinnostunut FM ja kunnallispoliittisesti aktiivinen Turussa.

Nina Kivinen
Organisaatiotutkija, kauppatieteiden tohtori, toiminut pitkään Åbo Akademissa, nyt Uppsalan yliopistossa. Tutkimuksessani  taiteellinen toiminta ja luovat alat ovat keskeisiä, kuten myös moninaisuus, ja johtaminen. Ahkera kuorolaulaja. 

Eero Linjama
Toimii Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkönä. Hän vastaa musiikin, sirkuksen, tanssin ja teatterin/nukketeatterin ohjelmista. Linjama toimii lisäksi usean kulttuuriyhdistyksen ja säätiön luottamustehtävissä.

Thomas Lundin
Taiteilija, toimittaja ja näyttelijä työkenttänä Pohjoismaat. Intohimona näyttämön ja teatterisalin kohtaaminen. Viíhtyy molemmissa!

Sara Nyman
Olen kulttuurista kiinnostunut, mieluiten lukeva ja kirjoittava feministi. Vapaa-ajallani pelaan roller derbyä Dirty River Roller Derby-seurassa (Turku).

Elina Pirjatanniemi
Professori, Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutin johtaja. Yhteiskuntakeskusteluun usein osallistuva akateemikko, suurii teatterin ystävä lapsuudesta saakka. Uskoo taiteen itseisarvoon, mutta uskoo myös taiteen kykyyn auttaa meitä ymmärtäämään toisiamme. 

Teija Raninen
Teija vastaa elämysteollisuudesta (pelit, elokuva, matkailu) Turku Science Parkissa. Hän on tehnyt pitkän uran elokuvateollisuudessa elokuvakomissaari Länsi-Suomen elokuvakomissiossa.

Terhi Vörlund-Wallenius
Lääketieteen lisensiaatti ja töissä yleislääkärinä terveyskeskuksessa Turussa. Laulanut koko ikänsä ja pitää teatterista, museoista sekä käsitöistä. On aktiivinen kuntapolitiikassa ja Folkhälsanissa. On erittäin iloinen saamastaan mahdollisuudesta vaikuttaa Åbo Svenska Teaterin hallituksessa.

 

Näyttelijäyhdistyksen edustajat:​

Samuel Karlsson
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä.

Daniela Franzell (adjung.)
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä. Daniela toimii myös teatterin näyttelijäyhdistyksen sihteerinä.

 

Dramaturgien ja ohjaajien edustaja:​

Tove Appelgren (adjun.)
Olen toiminut vuodesta 2018 Åbo Svenska Teaterissa dramaturgina. Minulla on tutkinto Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta ja ole työskennellyt monessa teatterissa Suomessa, eniten kuitenkin TeaterTaiminessa. Näytelmiäni on näytelty Ruotsissa, Saksassa ja Virossa ja Vesta-Linnea-kirjojani voi lukea kolmellatoista eri kielellä.

 

TEME-liittoon kuuluvien työntekijöiden edustajat:​

Antti Niitemaa (adjun.)
Olen toiminut kaksikymmentä vuotta freelance-valosuunnittelijana ja muissa alan tehtävissä sekä valo- ja äänentoistoyrityksissä että teattereissa. Åbo Svenska Teatterissa olen ollut töissä vuodesta 2011 ja vakituisena suunnittelevana valaistusmestarina vuodesta 2017. 
Nimenomaan suunnittelu on minulle todella mieluisaa työtä, olenhan luova ihminen. Teatteri on kulkenut elämässä mukana tiiviisti aina lapsuuden harrastajateattereista nykyiseen ammattiini.

Ida Ridberg (adjun.)
Olen yleisötyöntekijä ja myyntikordinaattori Åbo Svenska Teaterissa ja vapaa-ajallani olen freelance-tuottaja mm Teaterboulage harrastajateatterissa Paraisilla. Tulin Åbo Svenska Teateriin syksyllä 2014 ja olen ollut vakituisessa työsuhteessa keväästä 2017 lähtien. Teatteri ja kulttuuri ovat olleet osa elämääni niin kauan kun muistan. 
Kulttuurituottajan tutkinnon myötä (2012) minulla on ollut mahdollisuus työskennellä kokopäiväisesti teatterin ja elämysten parissa.

Esittelijä​t: teatterinjohtaja Jukka Aaltonen ja hallintojohtaja Tina Grabber