Hallitus 2019

 

Puheenjohtaja:

Michael Lindholm
Olen toiminut yli 25 vuotta yrittäjänä, nyt työskentelen erikoisasiantuntijana Turku Science Park Oy:ssä, jossa autan yrityksiä ja vedän Varsinais-Suomen tekoälyverkosto -nimistä projektia. Olen myös Turun Yrittäjien varapuheenjohtaja ja Ruotsinkielisen yrittäjien verkoston puheenjohtaja.

Varapuheenjohtaja:

Martin Nordell
Kauppatieteiden tohtori, erikoistunut strategiatyöhön. Olen myös koulutettu sommelier ja vedän paljon koulutuksia samppanjasta ja viineistä. Päivät täyttyvät hyvin samppanjasta, strategiatyöstä ja hallitustyöskentelystä. Välillä jopa samaan aikaan...

Hallituksen jäsenet: 

Ann-Helen Berg
Valtiotieteiden maisteri, freelancekirjoittaja. Nauttii monenlaisesta kulttuurista. Työstää romanitrilogian Euroopan pakolaistilanteesta ja vietti vuonna 2018 kuusi kuukautta Svenska Kulturfondenin residenssistipendiaattina Ranskan Grez-sur-Loingissa. Asuu Turussa ja Porvoossa.

Anders Helenius
Kaksi (ehkä jopa kolme-) -kielinen koomikko ja käsikirjoittaja. Anders on pyörinyt komiikkaskenessä vuodesta 2003 kun teki ensimmäistä kertaa stand up:ia.  Stand up keikkailun lisäksi Anders toimii Yle2:sen Noin Viikon Studion toisena ankkurina. Kasvattiseurana sementtitehtaan piippujen varjossa toimiva Paraislainen Teaterboulage. 

Helene Honkasaari
Kulttuurista kiinnostunut FM ja kunnallispoliittisesti aktiivinen Turussa.

Eero Linjama
Toimii Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkönä. Hän vastaa musiikin, sirkuksen, tanssin ja teatterin/nukketeatterin ohjelmista. Linjama toimii lisäksi usean kulttuuriyhdistyksen ja säätiön luottamustehtävissä.

Sara Nyman
Olen kulttuurista kiinnostunut, mieluiten lukeva ja kirjoittava feministi. Vapaa-ajallani pelaan roller derbyä Dirty River Roller Derby-seurassa (Turku).

Teija Raninen
Teija vastaa elämysteollisuudesta (pelit, elokuva, matkailu) Turku Science Parkissa. Hän on tehnyt pitkän uran elokuvateollisuudessa elokuvakomissaari Länsi-Suomen elokuvakomissiossa.

Sixten Westerby
On ruotsinkielisen työväenopiston rehtori. On vajaan kahdenkymmenen vuoden ajan työskennellyt eri päällikön viroissa Yleisradiossa sekä Turussa että Helsingissä. Ollut myös Paraisten kaupungin opetuspäällikkönä ja Kårkulla kuntayhtymän henkilöstöpäällikkönä. Koulutukseltaan taloustieteiden maisteri Åbo Akademista. Toimii eri organisaatioiden hallitusten jäsenenä.

 

Näyttelijäyhdistyksen edustajat:​

Jerry Wahlforss
Vuodesta 2008 lähtien kuulunut Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkaartiin. Hallituksen jäsen Finlandssvenska skåderspelarförbund-liitossa (Suomenruotsalainen näyttelijäliitto). On työskennellyt monessa suomenruotsalaisessa teatterissa sekä suomenkielisissä teattereissa Helsingissä, Tampereella ja nyt hiljattain Turun kaupunginteatterissa.

Bror Österlund (adjun.)
Vuodesta 1982 Åbo Svenska Teaterin vakiutuiseen näyttelijäkartiina  kuuluva näyttelijä. Bror on erikoistunut näyttämötaisteluun ja hän on myös toiminut monta vuotta sairaalaklovnina.

 

Dramaturgien ja ohjaajien edustaja:​

Tove Appelgren (adjun.)
Olen toiminut vuodesta 2018 Åbo Svenska Teaterissa dramaturgina. Minulla on tutkinto Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta ja ole työskennellyt monessa teatterissa Suomessa, eniten kuitenkin TeaterTaiminessa. Näytelmiäni on näytelty Ruotsissa, Saksassa ja Virossa ja Vesta-Linnea-kirjojani voi lukea kolmellatoista eri kielellä.

 

TEME-liittoon kuuluvien työntekijöiden edustaja:​

Antti Niitemaa (adjun.)
Olen toiminut kaksikymmentä vuotta freelance-valosuunnittelijana ja muissa alan tehtävissä sekä valo- ja äänentoistoyrityksissä että teattereissa. Åbo Svenska Teatterissa olen ollut töissä vuodesta 2011 ja vakituisena suunnittelevana valaistusmestarina vuodesta 2017. 
Nimenomaan suunnittelu on minulle todella mieluisaa työtä, olenhan luova ihminen. Teatteri on kulkenut elämässä mukana tiiviisti aina lapsuuden harrastajateattereista nykyiseen ammattiini.

Esittelijä​t: teatterinjohtaja Jukka Aaltonen ja hallintojohtaja Tina Grabber