Hoppa till sidans innehåll

Biljettförsäljningen är stängd 1.6-12.8. Biljettbokningar kan göras per telefon och e-post t.o.m. 7.6. Efter det kan biljetter köpas i vår webbshop.

Åbo Svenska Teaters turnébil vid en landsvägsfärja.

Turné

Åbo Svenska Teater fungerar som en regionteater och turnerar med föreställningar främst i Åboland, i Västra Nyland och på Åland. I mån av möjlighet besöker vi också gärna andra orter i Finlands svenskbygder! Därför brukar vi tala om regionteatern som vår fjärde scen.

Inom ramen för regionverksamheten samarbetar Åbo Svenska Teater med föreningar, kommuner och kulturhus för att utveckla förutsättningarna för teaterverksamhet i regionen. Åbo Svenska Teater tar i mån av möjlighet emot gästproduktioner från regionen, och subventionerar gruppresor från regionen till teaterhuset i Åbo.

På turné våren 2024

Vårens turnépjäs är Strindbergs klassiker Fröken Julie. Föreställningen kommer i april att besöka Karis, Pargas, Hangö, Ekenäs, Ingå, Borgå, Tenala, Kimito och Korpo. Under hösten 2024 åker föreställningen på turné till Åland. Biljetter till vårens turnéföreställningar är till salu, mera information hittar du via länken nedan.

Frågor?

Om du har frågor gällande turnén, eller vill boka en turnéföreställning, kontakta vår turnékoordinator
Frida Lassus
frida.lassus@abosvenskateater.fi
044 054 2121