Hoppa till sidans innehåll

Teaterns julkonsert denna vecka 9.12! Köp biljett här!

Åbo Svenska Teaters turnébil vid en landsvägsfärja.

Turné

Åbo Svenska Teater fungerar som en regionteater och turnerar med föreställningar främst i Åboland, i Västra Nyland och på Åland. I mån av möjlighet besöker vi också gärna andra orter i Finlands svenskbygder! Därför brukar vi tala om regionteatern som vår fjärde scen.

Inom ramen för regionverksamheten samarbetar Åbo Svenska Teater med föreningar, kommuner och kulturhus för att utveckla förutsättningarna för teaterverksamhet i regionen. Åbo Svenska Teater tar i mån av möjlighet emot gästproduktioner från regionen, och subventionerar gruppresor från regionen till teaterhuset i Åbo.

På turné hösten 2023

Under hösten 2023 turnerar ÅST med krogshowen Kunskapskabarén och besöker bl a Billnäs, Hangö och Pargas. Kunskapskabarén är en blandning mellan klokskap och dårskap och varje föreställning består av en förberedd föreläsning plus improvisatörernas infallsvinkel på temat. Ingen föreställning är den andre lik!

I turnérepertoaren under hösten finns även barnpjäsen När farfar blev ett spöke – en sympatisk pjäs om gemensamma minnen och om att ta farväl. Föreställningen besöker skolor och daghem i Åboland, Västra Nyland och Åland.

På turné våren 2024

Vårens turnépjäs blir Strindbergs klassiker Fröken Julie. Mera info om turnén kommer under hösten.

Frågor?

Om du har frågor gällande turnén, eller vill boka en turnéföreställning, kontakta vår turnékoordinator
Frida Lassus
frida.lassus@abosvenskateater.fi
044 054 2121