Hoppa till sidans innehåll

Biljettförsäljningen är stängd 1.6-12.8. Biljettbokningar kan göras per telefon och e-post t.o.m. 7.6. Efter det kan biljetter köpas i vår webbshop.

Teaterns salong fotad som 360 graders bild från andra balkongen.

Publikarbete

Vad är publikarbete?

Åbo Svenska Teater vill genom publikarbetet erbjuda vår publik och våra besökare fördjupade upplevelser. Arbetet kan innebära verkstäder, publiksamtal, studiematerial, skolbesök eller övrigt program eller material som fördjupar upplevelsen och förståelsen för teaterkonsten eller t ex något tema som behandlas i en aktuell pjäs.

Publikarbetet riktat till skolan skapas med den nya läroplanen i åtanke så att lärare skall kunna använda sig av föreställningen, teaterbesöket och materialet som en del av undervisningen.

Målgruppen för publikarbetet varierar beroende på vilka föreställningar som ligger på repertoaren. Under ett spelår erbjuder vi program som är öppet för alla, så som publiksamtal och familjeverkstäder. För daghems- och skolgrupper på olika nivåer erbjuder vi material och skolverkstäder, medan företags- och föreningsgrupper kan delta i guidade rundturer, pjäsintroduktioner med mera. Vi tar gärna emot önskemål och förslag av intresserade grupper.

Åbo Svenska Teater passar också bra som besöksmål för finskspråkiga grupper t ex som en del av svenskundervisningen. Flera av våra produktioner textas på finska och guidade rundturer ordnas på finska och anpassad svenska eller finska beroende på nivån av språkkunskapen i gruppen.

Aktuellt

Publiksamtal och medlemsträff 5.3

Välkommen på publiksamtal med regissören Lidia Bäck i samband med förhandsvisningen av Fröken Julie 5.3 i Studions foajé. Medlemsträffen börjar kl.17:45 och publiksamtalet kl.18-18:30.

Anmälningar tas emot till biljetter[a]abosvenskateater.fi

Konsttestarna

Vi hade den stora glädjen att under spelåret 2022-2023 igen ta emot hundratals ungdomar inom ramen för det fantastiska Konsttestrar-projektet. Detta spelår är besöksmålet musikalen Something Rotten!

Tack till Svenska Kulturfonden, Suomen Kultuurirahasto och Förbundet för barnkulturcenter i Finland som skapar denna underbara möjlighet för ungdomarna.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.

Frågor?

Om du har frågor eller önskemål gällande publikarbete, kontakta vår publikarbetare
Linda Javén
linda.javen(a)abosvenskateater.fi
044-3445010