Hoppa till sidans innehåll

Teaterns julkonsert denna vecka 9.12! Köp biljett här!

Publikarbete

Vad är publikarbete?

Åbo Svenska Teater vill genom publikarbetet erbjuda vår publik och våra besökare fördjupade upplevelser. Arbetet kan innebära verkstäder, publiksamtal, studiematerial, skolbesök eller övrigt program eller material som fördjupar upplevelsen och förståelsen för teaterkonsten eller t ex något tema som behandlas i en aktuell pjäs.

Publikarbetet riktat till skolan skapas med den nya läroplanen i åtanke så att lärare skall kunna använda sig av föreställningen, teaterbesöket och materialet som en del av undervisningen.

Målgruppen för publikarbetet varierar beroende på vilka föreställningar som ligger på repertoaren. Under ett spelår erbjuder vi program som är öppet för alla, så som publiksamtal och familjeverkstäder. För daghems- och skolgrupper på olika nivåer erbjuder vi material och skolverkstäder, medan företags- och föreningsgrupper kan delta i guidade rundturer, pjäsintroduktioner med mera. Vi tar gärna emot önskemål och förslag av intresserade grupper.

Åbo Svenska Teater passar också bra som besöksmål för finskspråkiga grupper t ex som en del av svenskundervisningen. Flera av våra produktioner textas på finska och guidade rundturer ordnas på finska och anpassad svenska eller finska beroende på nivån av språkkunskapen i gruppen.

Aktuellt

Familjelördagar 2.12 & 16.12

Kom med och pyssla!

Vi ordnar Familjelördagar på teatern 2.12 och 16.12 kl. 11-12.30! Under Familjelördagen ordnas julpyssel i Målarsalen och julgröt på Tiljan för hela familjen före föreställningen av en Julsaga kl. 13. Priset för julgröten är 9 € för vuxna och 6 € för barn.

Mera information och anmälningar via vår biljettförsäljning, tfn 02-277 7377 eller biljetter@abosvenskateater.fi

Konsttestarna

Vi hade den stora glädjen att under spelåret 2022-2023 igen ta emot hundratals ungdomar inom ramen för det fantastiska Konsttestrar-projektet. Detta spelår är besöksmålet musikalen Something Rotten!

Tack till Svenska Kulturfonden, Suomen Kultuurirahasto och Förbundet för barnkulturcenter i Finland som skapar denna underbara möjlighet för ungdomarna.

Klicka på länkarna nedan för att läsa mer.

Frågor?

Om du har frågor eller önskemål gällande publikarbete, kontakta vår publikarbetare
Linda Javén
linda.javen(a)abosvenskateater.fi
044-3445010