Hoppa till sidans innehåll

Biljettförsäljningen är stängd 1.6-12.8. Biljettbokningar kan göras per telefon och e-post t.o.m. 7.6. Efter det kan biljetter köpas i vår webbshop.

Bild av Åbo Svenska Teaters biljetter.

Biljetter

Boka & köp

Du kan boka och köpa biljetter i Åbo Svenska Teaters biljettförsäljning som är öppen i Thalia-delen av Hansakvarteret, Auragatan 10 ti-lö kl. 12-15. Biljettförsäljningen är öppen en timme före föreställning på vardagar och två timmar före föreställning på lördagar (dock tidigast kl. 12).

Ta kontakt: tfn 02-277 7377, biljetter@abosvenskateater.fi.

Telefonförsäljning även må-fr kl. 9-16.

OBS!
Biljettförsäljningen är undantagsvis stängd 28.5.

I maj är försäljningen öppen ti-fr kl. 12-15 och i juni-juli är biljettförsäljningen i Hansakvarteret stängd. I augusti är försäljningen öppen ti-fr kl. 12-15.

Elektroniska biljetter behöver inte skrivas ut eller bytas till pappersbiljetter i teaterns biljettförsäljning. Det räcker att visa upp biljetten i mobilen till publikvärden vid ingången till teatersalongen.

Bokningar

OBS! Bokade biljetter bör lösas ut senast två veckor efter bokning, annars annulleras bokningen automatiskt. Biljetterna kan lösas ut i vår biljettförsäljning eller via Lippu.fi:s försäljningsställen.

Du kan också kontakta Lippu.fi:

OBS!
Åbo Svenska Teater rekommenderar att publiken köper sina biljetter via teaterns egen biljettförsäljning eller via samarbetspartnern Lippu.fi och Lippu.fi:s samarbetspartner. På det sättet kan vi garantera att kunderna får biljetterna till av oss utsatt pris samt de platser kunden bokat.

Vissa återförsäljare kan ta chansen till tilläggsintäkter. Sådan verksamhet är inte olaglig i Finland. Det har kommit till vår kännedom att en del arrangörer vägrar inträde till kunder som kommer med e-biljett köpt via en återförsäljare. Vissa återförsäljare har även kunnat sälja samma biljetter/platser till flera köpare, då kan arrangören inte garantera att kunderna får de platser de ursprungligen betalat för.

Teaterbiljett = bussbiljett

Åbo Svenska Teater samarbetar med Åbo regiontrafik. Teaterbiljetten är också en Fölibiljett som kan användas på Fölis bussar och vattenbussar innan och efter evenemanget. Ingen separat biljett behövs. Med en evenemangsbiljett som innehåller en Föli-biljett kan du resa med Föli 3 timmar innan och 3 timmar efter föreställningen. Du kan resa sammanlagt fyra resor med biljetten så vid behov kan du byta linje en gång i båda riktningarna. Föli trafikerar i Åbo, S:t Karins, Reso, Lundo, Nådendal och Rusko och samma biljetter gäller i hela området.

Betalningssätt

Se hela listan här.

Lippu.fi:s serviceavgifter är:
0-9,99 €/biljett: 1,60 €/biljett
10-24,99 €/biljett: 2,60 €/biljett
25-29,99 €/biljett: 3,10 €/biljett
30-34,99 €/biljett: 3,60 €/biljett
35-44,99 €/biljett: 4,10 €/biljett
45 € – /biljett: 4,60 €/biljett

Förutom serviceavgiften kan en leveranskostnad beroende på biljetternas leveranssätt tillkomma.

OBS! Kontrollera din biljett. Köpt biljett återlöses eller bytes ej. Vi tillämpar Lippu.fi:s allmänna avtalsvillkor.

Inställning av en föreställning

Om en föreställning ställs in kan kunden byta sin biljett mot en ny, ett presentkort eller få pengarna tillbaka för biljetten. Teatern ersätter inte övriga kostnader, som till exempel biljetternas leverans- eller portokostnader, rese- och övernattningskostnader osv.

Teatersalongens tillgänglighet

På grund av teaterns historiska arkitektur erbjuder vi platser för rullstolsburna endast på parkett och för personer med begränsad rörelseförmåga på parkett eller första balkong. I vår biljettförsäljning hjälper vi dig hitta en lämplig plats.

Textningen syns bäst från parketten raderna 5-12 samt från 1:a radens A-platser.

Prisgrupp B-D: varierande sikt/komfort
Prisgrupp C-D: begränsad sikt/komfort
Platserna 255-263 och 280-288: Barstolar utan armstöd

Rullstolsplatser: Ta kontakt med teaterns biljettförsäljning.

Ge en upplevelse i present!

Ett presentkort till Åbo Svenska Teater är en uppskattad gåva till någon du tycker om. Att förära någon en upplevelse i present är dessutom ett miljövänligt alternativ.

Presentkortet är i kraft ett år och du kan själv bestämma värdet på det. Presentkortet byts ut mot biljetter till valbar föreställning i biljettkassan.

Köp ditt presentkort i biljettförsäljningen i Thalia, tfn 02-277 7377 och biljetter(a)abosvenskateater.fi eller här:

Lippu.fi:s presentkort

Också lippu.fi:s presentkort kan användas i vår biljettförsäljning, de presentkorten kan köpas t.ex. via lippu.fi:s webbplats.

Har du ett presentkort till Lippu.fi:s nätbutik bör du köpa din biljett via Lippu.fi.

Åbo Svenska Teater på Lippu.fi