Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.


Kommande evenemang hittar du här.

Åbo Svenska Teater blir igen tvungen att ställa in alla föreställningar, denna gång till 10.2.2021. 

Åbo Svenska Teaters dörrar är fortsatt stängda för publik, nu ända till 10.2.2021. Detta i enlighet med nya restriktioner som kommit idag 7.1 från Sydvästra Finlands regionförvaltningsverk.

Beslutet innebär inhiberade gästande föreställningar samt inhiberade föreställningar av familjepjäsen Hundarnas historiepjäs. Även premiären av Ken Ludwigs Baskerville - ett fall för Sherlock Holmes drabbas, den inplanerade premiären var 6.2. Ett nytt premiärdatum meddelas snarast möjligt.

Åbo Svenska Teaters biljettförsäljning kontaktar alla sina kunder personligen. Bokade och köpta biljetter kan bokas om till senare föreställningar eller till presentkort. Kunderna kan också få tillbaka pengarna för redan utlösta biljetter. 

OBS! Biljettförsäljningen är stängd på lördagar t.o.m. 6.2.

 

Presentkort som går ut

Giltighetstiden på presentkort köpta i vår biljettförsäljning som gått ut under hösten 2020 och blivit oanvända på grund av coronapandemin, förlängs automatiskt till 31.5.2021. Nya presentkort är som vanligt i kraft ett år.

 

Trygg teater

Vi har vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert. Åtgärderna gäller på alla våra scener.

Innan föreställningen

För att minimera riskerna för köbildning säljer vi biljetter enbart i Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa (inte inne i teaterns foajé).

Våra publikvärdar möter all vår publik och kommer därför att bära skyddsutrustning i form av visir och handskar för att förhindra smittspridning.

Vi rekommenderar varmt att publiken använder munskydd.

Du får gärna köpa programblad innan föreställningen, men vi rekommenderar kortbetalning.

Dörrarna till salongen kommer att öppnas 30 minuter före föreställningen för att ge dig och de andra i publiken utrymme och möjlighet att hålla rekommenderat säkerhetsavstånd. Vi ber framför allt dem som har sittplats i mitten av salongen att ta plats i god tid.

Du kan undantagsvis ta med din rock in till salongen, men stora väskor måste lämnas i garderoben.

Under föreställningen

Publiken kommer att sitta på varannan stol och varannan rad så att ingen, i mån av möjlighet, sitter bredvid, framför eller bakom någon annan. Familjer och sällskap som önskar sitta bredvid varandra får dock göra det.

Fram till årets slut säljer vi ett begränsat antal platser för att garantera säkerhetsavstånden.

Vi har uppdaterat våra städrutiner och sätter extra vikt vid att kontinuerligt desinficera kontaktytor som handtag, ledstänger, hissknappar och armstöd efter alla föreställningar. Vi har placerat ut handdesinfektions-apparater i huset och toaletter finns på alla tre våningar. Hela vår personal har också förbundit sig att hålla god handhygien enligt THL:s anvisningar.

I föreställningens paus

Vi rekommenderar att du köper din pausservering på förhand. Pausserveringen köper du här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/.

Det går också bra att köpa pausservering i biljettkassan i samband med att du löser ut dina biljetter.

Pausen har förlängts för att undvika köbildning.

Vad kan du göra?

- Håll en god handhygien. Tvätta dina händer ofta och använd handsprit vid behov.

- Lös ut din biljett i förväg eller köp din biljett på webben, gör bokning för pausservering i förväg samt kom i god tid till teatern.

- Stanna hemma om du är eller känner dig sjuk. Vi bokar gärna om ditt sällskaps biljetter till ett senare datum!

- Håll rekommenderat avstånd till andra teaterbesökare.

- Vi rekommenderar varmt att publiken använder munskydd.

 

Så långt det är möjligt följer vi samma riktlinjer också på turnéföreställningarna.

Vi har saknat vår publik och ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, varmt välkommen på teater igen!

 

Åbo Svenska Teater får spela i Sverige

I somras kunde man se Åbo Svenska Teaters rosade scenversion av Kalevala (2019-2020) på YLE Arenan och från och med igår 1.12 fram till slutet av maj 2021 kan man se inspelningen i SVT Play (endast i Sverige).

Sveriges television samlar opera, dans, konserter och teater under samlingsnamnet SVT Scen på SVT Play, som lanserades i mars 2020. Man vill serva publiken som under rådande omständigheter inte kan se scenkonst live. Utöver ett trettiotal svenska föreställningar på SVT Scen tillkommer handplockade, internationella produktioner, däribland Åbo Svenska Teaters Kalevala.

 


Operaparet Cavalleria rusticana & Pajazzo skjuts upp från våren 2021 till våren 2022

Operorna skjuts upp på grund av coronapandemin.

De blir omöjliga att genomföra både fysiskt och ekonomiskt. 
Åbo Svenska Teaters scen är för liten för en operakör och många solister, säkerhetsavstånden för dem som står på scenen kan inte garanteras. Om restriktionerna för publikmängd ännu gäller under våren 2021, har Åbo Svenska Teater och Åbo filharmoniska orkester helt enkelt inte råd att producera operorna.

Alla de personer som bokat och köpt biljetter till våren 2021 blir personligen kontaktade via telefon eller epost.  Biljetterna till våren 2022 finns till salu från och med tisdag 6.10.2020 i lippu.fi-nätbutik på adressen www.lippu.fi samt i Åbo Svenska Teaters och Åbo filharmoniska orkesters biljettförsäljningar.


#Distansteater

Varje fredag under våren bjöd vi på en inblick i skådespelarnas vardag och arbete under namnet #distansteater.

Vi publicerade inläggen på vår Facebook-sida, klicka här för att komma till den.

 


 

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close