Aktuellt på Åbo Svenska Teater


Här hittar du information om vad som är aktuellt just nu.


Kommande evenemang hittar du här.

Åbo Svenska Teaterförenings höstmöte

Åbo Svenska Teaterförenings höstmöte år 2021 hålls måndag 22.11.2021 kl. 18 på Tiljan. På mötet behandlas stadgeenliga ärenden.

Trygg teater

Till vår stora glädje och lättnad går teatrarna mot att öppna upp för allt större publik. Det gäller även Åbo Svenska Teater. Från och med oktober finns mera biljetter till salu. Välj! Boka! Kom!

Vi får en del frågor om coronapass från vår publik. Just nu omfattas inte teatrarna av sådana restriktioner som skulle förutsätta coronapass. Teatrarna anses höra till lågriskbranscherna. 
Vi här på Åbo Svenska Teater har alltså inte ett behov av att be vår publik visa upp varken coronapass eller vaccinationsintyg av något slag. Om vi skulle gå in för annan praxis, kommer vi att informera om det så fort som möjligt.

Publikens och personalens hälsa och trygghet är fortfarande och alltid vår hjärtesak. Vi önskar all publik varmt välkommen!

Vi har vidtagit extra åtgärder för att ditt besök hos oss skall vara tryggt och säkert. Vi har intensifierat våra städrutiner och placerat ut handdesinfektions-apparater och -flaskor i huset. Toaletter finns på alla tre våningar.

Så långt det är möjligt följer vi samma riktlinjer också på turnéföreställningarna.

När du kommer till teatern

- Biljetter säljs enbart i Thaliakvarterets biljettförsäljning i Hansa (inte inne i teaterns foajé).

- Vi ber att du löser ut biljetterna i god tid innan föreställningen börjar och betalar med kort.

- Boka din pausservering på samma gång då du köper biljett, pausservering kan bokas här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/

- Du får gärna köpa programblad innan föreställningen, vi rekommenderar kortbetalning.

- Om du inte känner dig frisk bokar vi gärna om dina biljetter till ett senare datum!

- Vi förutsätter att publiken använder munskydd och håller avstånd i våra utrymmen.

- Dörrarna till salongen kommer att öppnas 20 minuter före föreställningen för att ge dig och de andra i publiken möjlighet att hålla avstånd. Vi ber framför allt dem som har sittplats i mitten av salongen att ta plats i god tid.

- Du kan undantagsvis ta med dina ytterkläder in i salongen, men stora väskor måste lämnas i garderoben.

I föreställningens paus

- Då pausen börjar tömmer vi salongen framifrån. Vänta på instruktioner av våra publikvärdar!

- Pausen har förlängts för att undvika köbildning.

- Observera att pausserveringen helst ska köpas på förhand. Pausservering kan köpas här: http://abosvenskateater.cafetiljan.fi/. När du bokar servering får du ett bordsnummer, följ skyltningen för att hitta ditt bord.

- Vi har toaletter på alla tre våningar. Ifall det är kö vid någon toalett, fråga publikvärdarna var det finns andra.

Efter föreställningen

Då föreställningen är slut tömmer vi salongen framifrån. Vänta på instruktioner av våra publikvärdar så att trängsel inte uppstår!

 

Vi har saknat vår publik och ser fram emot gemensamma, fina och trygga teaterupplevelser den här säsongen, varmt välkommen på teater igen!

 


Digitalt publikarbete

Vi har i samarbete med Escape Room i Åbo, CLU TKU utarbetat ett spännande Vita Damen-detektivspel. Det virtuella spelet är inspirerat av teaterns spökhistorier och går ut på Vita Damen-spökets missnöje. Du kan spela på din smarttelefon antingen hemma eller på teatern.

Välkommen med och spela, klicka här!

Julöppet

23.12 kl. 12-15
24-27.12 stängt
28.12-30.12 kl. 16-19
31.12 kl. 12-14 & kl. 19-20

1-3.1 stängt

Fr.o.m. 4.1 har vi öppet som vanligt förutom 6.1, då biljettförsäljningen är stängd.