Siirry pääsisältöön

Lipunmyynti on suljettu 1.6.-12.8. Lippuja voi varata puhelimitse sekä s-postitse 7.6. asti. Sen jälkeen lippuja voi ostaa nettikaupan kautta.

Ett fotografi av teaterhuset fotat från korsningen Auragatan-Eriksgatan.

Hallitus 2024

Puheenjohtaja:

Hanna Guseff
Kokonaisvaltainen suomenruotsalainen Åbo Svenska Teateria rakastava taloustieteen maisteri, joka on erittäin iloinen hallituksen jäsenyydestään – mikä kunnia. Asuu jälleen Turussa tehtyään retkiä pääkaupunkiin ja Taalintehtaalle. Tekee työtä tutkimusjohtajana Yrkeshögskolan (ammattikorkeakoulu) Noviassa, käytännössä rahoituksen, palvelusuunnittelun sekä työelämän ja opiskelijoiden yhteistyön parissa.

Varapuheenjohtaja:

Thomas Lundin
Taiteilija, toimittaja ja näyttelijä työkenttänä Pohjoismaat. Intohimona näyttämön ja teatterisalin kohtaaminen. Viíhtyy molemmissa!

Hallituksen jäsenet:

Henrik Carlstedt
Eläkkeellä oleva pankinjohtaja, juristi, asuu Turussa, hallitusjäsen m m eri säätiöissä, erityisen kiinnostunut historiasta.

Nina Kivinen
Organisaatiotutkija, kauppatieteiden tohtori, toiminut pitkään Åbo Akademissa, nyt Uppsalan yliopistossa. Tutkimuksessani taiteellinen toiminta ja luovat alat ovat keskeisiä, kuten myös moninaisuus, ja johtaminen. Ahkera kuorolaulaja.

Eero Linjama
Toimii Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkönä. Hän vastaa musiikin, sirkuksen, tanssin ja teatterin/nukketeatterin ohjelmista. Linjama toimii lisäksi usean kulttuuriyhdistyksen ja säätiön luottamustehtävissä.

Ingrid Möller
Kirjallisuusopiskelija Paraisilta, nykyisin Turussa kirjoilla. Intohimona kaikki teatteriin ja musiikkiin liittyvä.

Elina Pirjatanniemi
Professori, Åbo Akademin Ihmisoikeusinstituutin johtaja. Yhteiskuntakeskusteluun usein osallistuva akateemikko, suurii teatterin ystävä lapsuudesta saakka. Uskoo taiteen itseisarvoon, mutta uskoo myös taiteen kykyyn auttaa meitä ymmärtäämään toisiamme.

Teija Raninen
Teija vastaa elämysteollisuudesta (pelit, elokuva, matkailu) Turku Science Parkissa. Hän on tehnyt pitkän uran elokuvateollisuudessa elokuvakomissaari Länsi-Suomen elokuvakomissiossa.

Terhi Vörlund-Wallenius
Lääketieteen lisensiaatti ja töissä yleislääkärinä terveyskeskuksessa Turussa. Laulanut koko ikänsä ja pitää teatterista, museoista sekä käsitöistä. On aktiivinen kuntapolitiikassa ja Folkhälsanissa. On erittäin iloinen saamastaan mahdollisuudesta vaikuttaa Åbo Svenska Teaterin hallituksessa.

Näyttelijäyhdistyksen edustajat:​

Daniela Franzel
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä. Daniela toimii myös teatterin näyttelijäyhdistyksen sihteerinä.

Samuel Karlsson (adjung.)
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä.

Dramaturgien ja ohjaajien edustaja:​

Tove Appelgren (adjun.)
Olen toiminut vuodesta 2018 Åbo Svenska Teaterissa dramaturgina. Minulla on tutkinto Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta ja ole työskennellyt monessa teatterissa Suomessa, eniten kuitenkin TeaterTaiminessa. Näytelmiäni on näytelty Ruotsissa, Saksassa ja Virossa ja Vesta-Linnea-kirjojani voi lukea kolmellatoista eri kielellä.

TEME-liittoon kuuluvien työntekijöiden edustajat:​

Antti Niitemaa (adjun.)
Olen toiminut kaksikymmentä vuotta freelance-valosuunnittelijana ja muissa alan tehtävissä sekä valo- ja äänentoistoyrityksissä että teattereissa. Åbo Svenska Teatterissa olen ollut töissä vuodesta 2011 ja vakituisena suunnittelevana valaistusmestarina vuodesta 2017.
Nimenomaan suunnittelu on minulle todella mieluisaa työtä, olenhan luova ihminen. Teatteri on kulkenut elämässä mukana tiiviisti aina lapsuuden harrastajateattereista nykyiseen ammattiini.

Maria Olin (adjun.)

Esittelijä​t: teatterinjohtaja Kira-Emmi Pohtokari ja hallintojohtaja Tina Grabber