Siirry pääsisältöön

Lipunmyynti on suljettu 1.6.-12.8. Lippuja voi varata puhelimitse sekä s-postitse 7.6. asti. Sen jälkeen lippuja voi ostaa nettikaupan kautta.

Jotain mätää musikaalissa?

Brodwaymusikaali Something Rotten! vuodelta 2015 saa nyt ruotsinkielisen kantaesityksensä Suomessa.  Something Rotten!-musikaali esitetään Åbo Svenska Teaterissa. Päänäyttämöllä tehdään jälleen iso, vauhdikas ja hullun hauska musikaali, jossa on suuri ensemble. 

Musikaali ”Something Rotten!” on hauska ja fiktiivinen tarina Nick ja Nigel Bottom- nimisistä veljeksistä. He ja heidän teatteriryhmänsä kilpailevat neroksi kutsutun näytelmäkirjailija William Shakespearen kanssa. Päihittääkseen Shakespearen menestyksen veljekset yrittävät luoda ainutlaatuisen ja täysin uudenlaisen teatterielämyksen.

Esityksessä sekoittuu hulvattomasti fakta ja fiktio, satiiria unohtamatta. Esitys kommentoi nykypäivän ilmiöitä ja musikaaligenren kehitystä renesanssin kautta. Miten pitkälle olemme päässeet 1500-luvun ajoilta, miettii ÅSTn tuore teatterinjohtaja Kira-Emmi Pohtokari.

Tarina sijoittuu renessanssin Englantiin. Renesanssille ominaista oli kukoistava taide ja kulttuuri yhteiskunnan tukipilareina. Muistuttakaamme itseämme tästä myös nykypäivänä, kun maailma tuntuu epävakaalta, järkeilee Pohtokari.

Something Rotten! vilisee viitteitä tunnettuihin musikaaleihin Yleisö tunnistanee mm musikaalit Cats, Sound Of Music, West Side Story sekä Cabaret. Musikaalien “bongaaminen” musikaalissa tulee olemaan hauskaa. Lisäksi tässä teoksessa on lukuisia viittauksia William Shakespearen eri teoksiin. Viittaukset ovat ovelasti ujutettu käsikirjoitukseen.Musikaalin nimi esimerkiksi viittaa tunnettuun repliikkiin Hamletissa, “Jotain mätää Tanskanmaalla”.

Ennakkokiinnostus Something Rotten!-musikaalia kohtaan on ollut suurta ja siksi ÅST pidentää esityskautta helmikuulle 2024 asti.

KIRJA John O’Farrell, Karey Kirkpatrick
KONSEPTI, MUSIIKKI SEKÄ LULUJEN SANAT Wayne Kirkpatrick, Karey Kirkpatrick
KÄÄNNÖS RUOTSIKSI Calle Norlén

OHJAUS, KOREOGRAFIA JA TEKSTIN MUOKKAUS Markku Nenonen
MUSIIKISTA  VASTAAVA Martin Segerstråle
LAVASTUS Jani Uljas
PUKUSUUNNITTELU Elina Vättö
MASKISUNNITTELU Sarianna Sormunen
ÄÄNISUUNNITTELU Jaakko Savela
VALOSUUNNITTELU Antti Niitemaa
STEPPIKOREOGRAFIA Säde Kajovaara

NÄYTTÄMÖLLÄ
Sofia Carlsson, Daniela Franzell, Ludvig Fyrgård, Eric Hallengren, Josefine Hebbe, Samuel Karlsson, David Lindell, Victor Molino-Sanchez, Ivan Persson, Ingemar Raukola, Jerry Wahlforss sekä Elias Wallin

Saavutettavuutta lisätään

Yleisön pyynnöstä ÅST tarjoaa syksyn aikana yhden tuoksuttoman esityksen sekä  mahdollisuuden saada yhteen esitykseen ruotsinkielisen kuvailutulkkauksen. Kummatkin esitykset ovat avoimia kaikelle yleisölle. Tuoksuttomaan esitykseen kehoitamme yleisöä tulemaan ilman  tuoksuvaa kosmetiikkaa kuten deodoranttia, hajuvettä, partavettä, tai tuoksuvia hiusten viimeistelyaineita.Toivomme, että kukaan ei myöskään tupakoi teatterin sisäänkäynnin edessä.

ÅSTn yleisö on tottunut tekstitettyihin esityksiin. Nyt tekstitystä voi kaksikielisen projisoinnin lisäksi, seurata omalta puhelimelta. Subtitle Mobile-sovelluksen kautta tekstityskielen voi valita itse. 

Ehkä olet kiinnostunut myös muista yhteistyökuvioista?