Hoppa till sidans innehåll

SISTA SOMETHING ROTTEN! 26.4 & 27.4! Köp biljetter här!

Gör din egen snöglob!

Gör din egen snöglob!

Ge dina gamla julpynt ett nytt liv i en snöglob!

En snöglob kan du lätt laga själv av material som du har hemma. Använd pynt eller leksaker som du inte mera behöver. Undvik att köpa något nytt. 

För att göra din egen snöglob behöver du

  1. Planera hur du vill placera dina prydnader i snögloben och limma därefter fast dem på insidan av locket. Var försiktig så att du inte limmar prydnaderna för nära lockets kant, locket måste gå att sätta tillbaka på burken. Eventuellt kan du behöva sandpappra insidan av locket lite för att skapa en skrovlig yta så att limmet fäster bättre. Om ditt lock är djupt kan du behöva placera dina pynt på en förhöjt botten, använd t ex en flaskkork eller en sten. Då ryns pynten bättre i den färdiga snögloben.
  2. Häll vattnet i glasburken och tillsätt några droppar glycerol. Glycerol gör att glittret inte faller lika snabbt till bottnet då du skakar om snögloben. Blanda i glittret, det kan vara olika färger och storlekar. 
  3. Skruva på locket och se till att det sitter ordentligt fast. 
  4. Om du vill kan du pynta locket på utsidan, till exempel med ett vackert band runt kanten. 
  5. Vänd burken upp och ner och se snön falla i din egen snöglob! Taadaa!

EN JULSAGA

En spännande, julig spökhistoria med tidsresor till gångna, nutida och framtida jular. Vi möter rollfigurer från olika samhällsklasser och genom dem får vi uppleva hur samhället ser ut. Vi träffar också tre julspöken, både snälla och roliga, samt lille Tim i den fattiga men kärleksfulla familjen Cratchit.


Frågor?

Om du har frågor eller önskemål gällande publikarbete, kontakta vår publikarbetare
Linda Javén
linda.javen(a)abosvenskateater.fi
044-3445010