Hoppa till sidans innehåll

Förlorarna 11.10 & 12.10! Köp biljett

Åbo Svenska Teaters turnébil vid en landsvägsfärja.

Turné

Åbo Svenska Teater fungerar som en regionteater och turnerar med föreställningar främst i Åboland, i Västra Nyland och på Åland. I mån av möjlighet besöker vi också gärna andra orter i Finlands svenskbygder! Därför brukar vi tala om regionteatern som vår fjärde scen.

Inom ramen för regionverksamheten samarbetar Åbo Svenska Teater med föreningar, kommuner och kulturhus för att utveckla förutsättningarna för teaterverksamhet i regionen. Åbo Svenska Teater tar i mån av möjlighet emot gästproduktioner från regionen, och subventionerar gruppresor från regionen till teaterhuset i Åbo.

Fröken Julie hösten 2024

Under hösten fortsätter Fröken Julies turné till skärgården och Åland. Strindbergs klassiker besöker Iniö, Brändö, Kumlinge, Hammarland och Mariehamn i början av oktober. Biljetter till höstens turnéföreställningar är till salu, mera information hittar du via länken nedan. Observera att biljetterna till föreställningen i Mariehamn sälj via Alandicas egen biljettförsäljning.

Kunskapskabarén

Förra höstens omtyckta krogshow Kunskapskabarén återvänder i höst med nya teman och föreläsare. Kunskapskabarén besöker Pargas, Nagu, Ekenäs och Skärgårdsbaren i Åbo. Mera information och biljetter hittar du via länken nedan.

Murr och skogens ljus

Under spelåret 2024-2025 turnerar ÅST även i daghem och skolor med föreställningen Murr och skogens ljus. Föreställningen är en skogsberättelse för barn i åldern 3-7 år. En sagostund i en gemensam värld, där åskådarna får sin egen plats i scenbilden. Om du är intresserad av att boka in föreställningen på din skola eller daghem, ta kontakt med turnékoordinator Frida Elmvik. Föreställningen spelas även på teatern.

Frågor?

Om du har frågor gällande turnén, eller vill boka en turnéföreställning, kontakta vår turnékoordinator
Frida Elmvik
frida.elmvik@abosvenskateater.fi
044 054 2121