Hoppa till sidans innehåll

Förlorarna 11.10 & 12.10! Köp biljett

Barnpjäs

Gästspel

Det blir bara värre

”Det blir bara värre” är en färgsprakande föreställning som med humor, musik och spänning vill göra allvarliga frågeställningar levande och intressanta för publiken.

Spelas

12.10 kl. 16

Längd

ca 50 min, ingen paus

Språk

Svenska

Scen

Studioscenen

Det blir bara värre är en rolig minimusikal om öde och elände – men också om uthållighet, mod och solidaritet, baserad på Runebergs dikt om Bonden Paavo och hans fru.

– Här kan vi ju inte sitta och rulla tummarna, sade Fredrika Runeberg till Runeberg när den ena eländiga nyheten från 2020-talet efter den andra nådde dem i Förr i Tiden.

Sagt och gjort; nu gör paret comeback med en nyskriven (av Fredrika) musikalversion (av Pacius) av dikten ”Högt bland Saarijärvis moar” (av Runeberg).

– Det var verkligt eländigt i Finland också på 1830-talet när jag skrev min toppendikt, konstaterar Runeberg; med krig, fattigdom och klimatkatastrofer.- Så med hjälp av de erfarenheterna och 193 års livsvisdomar kan vi säkert vara till nytta också för dagens barn, barnbarn och barnbarnsbarnsbarnsbarn fyller Fredrika i. Och den nyskrivna musiken gör det hela lite – hur skall jag säga- piggare.

– Jawohl, avslutar Pacius.

Biljettpriser

Normalpris

18 €

Pensionärer och grupper

16 €

Studerande och arbetssökande

15 €

Kalender

Recensioner

Det blir bara värre är en sällsynt rolig, lyckad, fartfylld och flängig pjäs, om en självupptagen nationalskald och hans hustru, och deras alter egon, bonden Paavo och hans Brita.

Hufvudstadsbladet

Johan Aspelin och Marika Westerling är två strålande musikalartister, som genom insatserna i denna pjäs också framstår som gravt underutnyttjade på de stora scenerna. De kan både spela, dansa och sjunga och bjuder på sig själva i vått som torrt!

Hufvudstadsbladet

Produktionsinfo

Text:

J.L. Runeberg och M. Eklund-Vasama

Regi och visuell planering

Marielle Eklund-Vasama 

Musik:

Petri Tiainen

Ljud & ljus:

 Lukas Lönnroos

Dräkter:

Hannah Shah

På scenen:

 Johan Aspelin, Marika Westerling och Petri Tiainen, kompositör och livemusiker.

Produktion:

Kulturföreningen Grand rf

Åldersrekommendation: 6-150 år