FINSKA / SUOMEKSI

Välkommen till Vita damens hemlighet!

Vita damens hemlighet är ett spel du spelar på din mobil - hemma eller på teatern!

För många år sedan, efter att teaterhuset återuppbyggts efter branden år 1881, flyttade en ny teaterensemble in. De märkte genast att någon redan huserade där: Vita damen.

Den unga skådespelerskans tragiska liv resulterade i att hon nu för evigt bosatt sig ovanför scenen, varifrån hon även rör sig till resten av teaterhuset för att säkerställa att ingen glömmer henne.

Nu under produktionen av Ken Ludwigs Baskerville - ett fall för Sherlock Holmes har hon varit extra aktiv. Kanske är hon inte är så glad över att leva i skuggan av dagens ensemble. Hon är även aningen irriterad över den teknologiska utvecklingen som möjliggör dagens föreställningar och kan inte förstå hur en skådespelare kan göra så många roller.

Kom med och utred vad hon behöver för att bli lycklig och upptäck Vita damens hemlighet!

Kul jag vill börja spela genast!


Klicka här för att börja spela (spelsidan öppnar sig i ett nytt fönster)!

Jag vill veta mer!

Spelet Vita damens hemlighet! är ett samarbete med CLU TKU Escape room inspirerat av teaterns spökhistorier om Vita damen. Spelets utgångspunkt är att Vita damen är missnöjd. Du hjälper oss sedan reda ut varför genom att lösa kluriga uppgifter. Spelet spelas på din mobil med hjälp av Espoto-applikationen.

Vad behöver jag för att spela?

Du behöver din telefon och Espoto-applikationen, som du kan ladda ner gratis. Du kan välja att spela på teatern eller hemma vid en dator eller surfplatta i en virtuell teater. För att spela hemma behöver du alltså både din mobil och dator/surfplatta. 

Genom att öppna denna sida på din telefon och klicka på länkarna nedan kan du ladda ner Espoto-applikationen.

Klicka här om du har en Android-telefon (Google Play-butiken öppnas i ett nytt fönster).

Klicka här om du har en iOS-telefon (Apples App store öppnas i ett nytt fönster).

Hur fungerar spelet?

I spelet behöver du hitta svaret på fem kluriga uppgifter. Ibland gäller det att vara observant och andra gånger handlar det om att tänka utanför ramarna (think outside of the box). Då du startat spelet får du alla instruktioner i spelet. Spelet består av 5 knepiga uppgifter och tar upp till ca 30 min.

För att börja spelet måste du skanna QR-koden på CLU TKUs spelsida. Där hittar du också den virtuella teatern, som du behöver om du spelar hemifrån.

Klicka här för att komma till spelsidan (spelsidan öppnar sig i ett nytt fönster)!

 

CLU TKU logo