TUVA OCH TURE I HEMLIGHETERNAS HUS

Tuva och Ture samlar på hemligheter, de har ett litet hus fullt av dem.

 Spelas på Studion och på turné våren 2018.

Tuva och Ture samlar på hemligheter. De bor i ett litet hus som är alldeles fullt av alla hemligheter. Tuva och Ture har en väldigt hemlig hemlighet tillsammans, som de är mycket rädda om. Tuva och Ture har också många flera hemligheter som de knappt törs berätta för varandra. Det finns hemligheter som man får ont i magen av och hemligheter som är pinsamma, undanstoppade eller underbara.

Pjäsen har skrivits inom projektet Ung Dramatik. Projektet skapar mötesplatser för barn och teaterkonstnärer där barn får möjlighet att jobba med professionella teaterarbetare och lära sig om att skapa teater och om att skriva dramatik. Ung Dramatik stöds av Svenska kulturfondens strategiska projekt inom specialprogrammet för teaterkonst.

För text och regi står Ann-Luise Bertell och för scenografi Peter Ahlqvist, som även spelar i pjäsen tillsammans med Jerry Wahlforss. Arbetsgruppen samarbetar med en grupp barn på Braheskolan i Åbo genom att utbyta tankar och idéer med dem.

ÅU: En lyhörd pjäs som har tagit inspiration av barnen själva​

Ann-Luis Bertells barnpjäs har en allvarlig kärna men närmar sig publiken med en lekfull ton...Jerry Wahlforss (Tuva) och Peter Ahlqvist (Ture) agerar precist med en finstilt slapstick som ledstjärna. ÅU/Ann-Christine Snickars

TS: Valloittava salaisuuksien talo​

Tuva och Ture i hemligheternas hus on mukavasti kirjoitettu, hyvin ohjattu ja mainiosti esitetty teos. Kaikki on yksityiskohtia myöten huolella ajateltua ja taitavasti toteutettua, kokonaisuus säilyy rauhallisena, eheänä ja tasapainoisena.
TS/Irmeli Haapanen

VN:En fullträff!

Både Peter Ahlqvist och Jerry Wahlforss är underhållande i sina roller. Humorn ligger ofta bara i gester och miner, tonfall och ögonkast.
VN/Mira Strandberg

HBL: Lekfullt och lärorikt i hemligheternas hus

Tuva och Ture spelas skojfriskt och sympatiskt av Jerry Wahlforss och Peter Ahlqvist...barnen får med sig lärdomar hem, invävda i dialogen på ett lekfullt sätt utan pekpinnar.
HBL/Katja Sandqvist

Spelplan

Februari 2018
TiOnToFr
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
    

Produktionsinfo

GENRE: Barnpjäs
LÄNGD: ca 40 min.
TEXT: Ann-Luise Bertell
REGI: Ann-Luise Bertell
SCENOGRAFI: Peter Ahlqvist
I ROLLERNA: Peter Ahlqvist och Jerry Wahlforss

Föreställningen kan bokas av regionproducent Jan Lindroos, jan.lindroos(a)abosvenskateater.fi
eller tfn 044-054 2121.