Turné


Åbo Svenska Teater är sedan 1980 en av fem lagstadgade regionteatrar i Finland, vilket bl.a. syns i en omfattande turnéverksamhet till mindre och större orter i den sydvästra skärgården. Det egentliga turnéområdet är Åboland, Åland och Västnyland, men i mån av möjlighet besöker ÅST också gärna andra orter i Finlands svenskbygder.
Under säsongen 2017-18 turnerar ÅST med fem produktioner, med utbud för alla åldrar: komedierna Einar och Den sista cigarren, barnpjäserna Par Avion (6-12 år, samarbete med Tandem Teatern), och Tuva och Ture i hemligheternas hus (4-10 år). Därtill planeras en nyskriven vuxenpjäs med beräknad premiär 5.4.2018. Målet för spelåret är totalt 80-100 turnéföreställningar.


Inom ramen för regionverksamheten samarbetar ÅST med föreningar, kommuner och kulturhus för att utveckla förutsättningarna för teaterverksamhet i regionen. ÅST tar i mån av möjlighet emot gästproduktioner från regionen, och subventionerar gruppresor från regionen till teaterhuset i Åbo.
 


Förfrågningar om och beställning av turnéföreställningar: regionteaterproducent Jan Lindroos tel. 044-054 2121, epost jan.lindroos(a)abosvenskateater.fi