SÅNGER FRÅN BOTTENVÅNINGEN

1 h 15 min. Ingen paus.
Svenska
Musikteater, på Studioscenen

En musikteaterföreställning med sånger ur den finska tango- och schlagerskatten i svensk översättning. 

På Studioscenen 18.11 kl. 14 &  kl. 18.

Sånger från bottenvåningen är en musikteaterföreställning med sånger ur den finska tango- och schlagerskatten i svensk översättning. En vemodig komedi om det gifta paret Silja och Viking som försöker hitta tillbaka till passionen och den finska tangon som en gång förde dem samman.

Det sverigefinska paret Silja och Vikings förhållande slungas in i en kris när ett nytt element landar som ett Ufo i deras kök. Ska de klara denna dramatiska förändring? Är deras kärlek stark nog att rida ut stormen? Kan de hitta tillbaka till passionen eller är det bäst att bara att fortsätta koka blaskigt kaffe?

Den finska tangon är passionerad och tillknäppt på samma gång och har blivit ett viktigt uttryck för den finska identiteten med sitt vemod och sitt poetiska uttryck.

På ett roligt och rörande sätt utforskar tangokomedin kulturskillnaderna mellan Finland och Sverige. För att parafrasera Carl-Gustaf Mannerheim: Finnar är vi redan, helt svenska kan vi inte bli, låt oss alltså vara sverigefinländare! Under kvällen kommer ni att få höra de mest älskade finska tangoklassikerna och en och annan schlagerhit i nyöversättningar till svenska.

 

Produktionsinfo

IDÉ OCH MANUS Birthe Wingren, Ville Virtanen och Jonte Ramsten 
REGI Ville Virtanen
MUSIKARRANGEMANG Patrick Rydman
SÅNGTEXTER ÖVERSÄTTNING Tobias Zilliacus
SCENOGRAFI Jon  Eliason
MASK OCH KOSTYM Anna Olofson
LJUSDESIGN Valdemar Virtanen
KOREOGRAFI Antton Laine
FOTO Karl-Oskar Bjurenstedt & Stefan Bremer