DRACULA

Svenska, textas på svenska och finska
Musikteater, Stora scenen

En smaskig och nervkittlande berättelse om det värsta av monster - och om vampyrer

Premiär på Stora scenen i september 2022. Grupper kan boka biljetter redan nu och till allmän försäljning kommer biljetterna i februari 2022.

Det finns dem bland oss som har en stark aura, en universell charm, en dragningskraft man inte kan motstå, de är helt enkelt oemotståndligt älskvärda. Dracula är sådan. Vad gör honom så intressant? Han kan för varje människa vara just det som hen behöver få. Hur är det möjligt? Nå, han har ju flera hundra års erfarenhet av att bemöta och hantera människor. Han är av en annan art än människoarten.

Vad händer om det uppstår en art som är starkare och smartare än vi människor och som använder oss som föda. Frågan kan föra oss på den mest spännande resan, nämligen upptäcktsfärden in i oss själva. Tänk om vi lite skulle vädra oss själva inombords? Revidera våra uppfattningar om hur det är att vara människa och individ? Vi tror att vi är enastående och mirakulösa och vi strävar på många sätt efter oändligt liv. Frågar man Dracula så kanske ett evigt liv ändå inte är det saliggörande.

Åbo Svenska Teaters nytolkning av Bram Stokers över 120 år gamla klassiker Dracula är en musikteaterföreställning med premiär i september 2022 på Stora scenen. Pjäsen är skriven och regisseras av Susanna Airaksinen (Jane Eyre på Åbo Svenska Teater 2018). Kari Mäkiranta (Jane Eyre 2018 och När Farfar blev ett spöke 2020 samt Teatercafé 2021 på Åbo Svenska Teater) komponerar ny musik. I det konstnärliga teamet ingår också scenograf Anders Karls, kostymdesigner Tuomas Lampinen, maskör Sabina Segerström samt ljusdesigner Antti Niitemaa.

Vi smaskar i oss en bra berättelse, vi gottar oss med nykomponerad musik och vi kalasar på en smarrig ensemble. 

 

Produktionsinfo

TEXT OCH REGI Susanna Airaksinen
MUSIK Kari Mäkiranta 
SCENOGRAFI  Anders Karls
KOSTYMDESIGN Tuomas Lampinen
MASKDESIGN Sabina Segerström
LJUSDESIGN Antti Niitemaa

PREMIÄR i september 2022 på Stora scenen

TEXTAS PÅ FINSKA OCH SVENSKA.

Pjäsens rättigheter övervakas av Agency North Oy.