DEFINIERA LIV

ca 1 h 15 min. Ingen paus
Svenska
Musikteaterföreställning, Stora scenen

En musikteaterföreställning om att vara ung just nu

På Stora scenen 4.5.2023 kl. 19.

En musikteaterföreställning om att vara ung just nu. Världen rusar och brinner. I samband med ett musikprojekt i skolan spirar vänskapen mellan Liv och Frasse fram skör och farlig. Allt måste krascha innan ungdomarna lär sig definiera vad de vill berätta om sin samtid och hitta något som känns värt det hela.
Föreställningen behandlar teman som ensamhet, krav och ångest men framför allt också hopp och medmänsklighet.

Eleverna i Musikteaterskolan Nya TADAM har skrivit en helt ny musikal i tätt samarbete med författaren Malin Kivelä och kompositören Markus Fagerudd. En föreställning av ungdomar, för ungdomar.

Nya TADAM är en musikteaterutbildning för ungdomar i åldern 15-22 år. Utbildningen har funnits över 25 år i Helsingfors. Många av våra finlandssvenska skådespelare och musiker har börjat sin yrkesbana i det som tidigare hette TaDaM. Sedan år 2015 är den ett samarbetsprojekt mellan huvudstadsregionens alla svenskspråkiga musikinstitut; Musik- och kulturskolan Sandels, Grankulla musikinstitut, Musikinstitutet Kungsvägen samt Vanda musikinstitut och numera heter utbildningen Musikteaterskolan Nya TADAM. Eleverna som går musikteaterutbildningen är inskriven i ett av musikinstituten med individuell sång som huvudämne. I utbildningen ingår också undervisning i drama och scenframställning, dans, och körsång.

I maj gästar Nya TADAM Åbo Svenska Teater för första gången!

BILJETTPRIS


Normalpris: 22,50 €
Pensionärspris: 17,50 €
Studerande: 17,50 €

Klicka här för flera prisuppgifter.

Produktionsinfo

TEXT Malin Kivelä och arbetsgruppen
MUSIK Markus Fagerudd och arbetsgruppen
REGI Marika Parkkomäki
KOREOGRFI Anne Pihlström
KAPELLMÄSTARE Markus Fagerudd
KÖRINSTUDERING OCH SÅNGCOACH Emilia Nyman
SÅNGINSTUDERING Eva Aitoaho, Anne Carlsson, Margarita Eklund, Angelica Klas-Fagerlund, Anna Kuoppamäki, Lena Lindroos, Emma Raunio
LJUDPLANERING Andreas “Stanley” Lönnquist
LJUSPLANERING Tobias Lönnquist
PRODUCENT Elin Westerlund
PÅ SCENEN Nya TADAM 2022-2023 Elina Byholm, Artur Djupsjöbacka, Emilia Ekholm, Ellen Forsström, Ellen Haakana, Nea Hokkanen, Sofia Lundberg, Daniela Owusu, Hilda Purhonen, Linda Putkonen, Sara Roberg, Hilla Salin, Michelle Sarström, Benjamin Thorström.

Musikteaterutbildningen Nya TADAM är ett samarbete mellan Helsingforsregionens svenskspråkiga musikinstitut; Musik- och Kulturskolan Sandels i Helsingfors, Musikinstitutet Kungsvägen i Esbo, Grankulla musikinstitut och Vanda musikinstitut. Produktionen och turnén är ett samarbete med Teater Viirus.

www.moks.fi