ATT LEVA I NATUREN OCH VID HAVET

ca 1 h, utan paus
Svenska och finska
Konsert, Tiljan

Ny och traditionell finsk samt finlandssvensk musik

Den 27.10 kl. 19 på Tiljan.

Konserten förenar modern musik med folkmusik. I den tvåspråkiga konserten hör vi kantelemusik och folkmusik samt kompositioner av Pauliina Isomäki. Isomäkis musik har komponerats till japanska tanka-dikter om havet och amerikanska urbefolkningens traditionella texter, i finska översättningar av Tuomas Anhava och Jorma Eronen. 

Kompositionerna för sång – stråkharpa – kantele förenar den finska traditionen med nutidsmusik.  Musiken framförs av Eija Kankaanranta och Marianne Maans, som även arrangerat folkmusiken. Konserten berättar om människans relation och förståelse för naturen. En levande kontakt som är realistisk och respektfull, samtidigt som den ger kraft och insikt. 

 

MUSIK Pauliina Isomäki, Marianne Maans, Eija Kankaanranta, Trad.
TEXTER Japanska tanka-dikter, amerikanska urbefolkningens traditionella texter, finska översättningar av Tuomas Anhava och Jorma Eronen. Traditionella texter till finländsk folkmusik.
FOTO Lars Kastilan

 

Pauliina Isomäki: JUOKSU YÖN MAAHAN, LAULUJA MERELTÄ 
Eija Kankaanranta: Kantele
Marianne Maans: Sång, violin och stråkharpa 

BILJETTPRIS


Normalpris: 27,50 €
Pensionärspris: 25,50 €
Studerandepris: 22,50 €

Klicka här för flera prisuppgifter.

 


Eija Kankaanranta, MuD, har ett särskilt intresse för nutida konstmusik och improvisation.  Eija har uruppfört och spelat in kompositioner av bl.a. Juhani Nuorvala,Kaija Saariaho, Olli Virtaperko och Lotta Wennäkoski. Hon är lektor vid Sibelius-Akademins avdelning för klassisk musik. ekantele.blogspot.fi  

 

Marianne Maans, MuM, är en mångsidig musiker vars specialområde är den finlandssvenska folkmusiken. I olika sammansättningar spelar hon allt från traditionell och nyskapande folkmusik till folkliga koraler, barnmusik och argentinsk tango. mariannemaans.com