Hoppa till sidans innehåll

Musikalen Something Rotten! spelas denna vecka 29.9 och 30.9. Köp biljett!

Musikteater

Sånger från bottenvåningen

INHIBERAD!

Speltid

Tid

1 h 15 min. Ingen paus.

Språk

Svenska

Spelas

Studioscenen

INHIBERAD!

Sånger från bottenvåningen är en musikteaterföreställning med sånger ur den finska tango- och schlagerskatten i svensk översättning. En vemodig komedi om det gifta paret Silja och Viking som försöker hitta tillbaka till passionen och den finska tangon som en gång förde dem samman.

Det sverigefinska paret Silja och Vikings förhållande slungas in i en kris när ett nytt element landar som ett Ufo i deras kök. Ska de klara denna dramatiska förändring? Är deras kärlek stark nog att rida ut stormen? Kan de hitta tillbaka till passionen eller är det bäst att bara att fortsätta koka blaskigt kaffe?

Den finska tangon är passionerad och tillknäppt på samma gång och har blivit ett viktigt uttryck för den finska identiteten med sitt vemod och sitt poetiska uttryck.

På ett roligt och rörande sätt utforskar tangokomedin kulturskillnaderna mellan Finland och Sverige. För att parafrasera Carl-Gustaf Mannerheim: Finnar är vi redan, helt svenska kan vi inte bli, låt oss alltså vara sverigefinländare! Under kvällen kommer ni att få höra de mest älskade finska tangoklassikerna och en och annan schlagerhit i nyöversättningar till svenska.

Biljettpriser

Normal

35,50€

Grupper, min. 15/20 pers.

31€

Pensionärer

33€

Studerande, arbetssökande

25,50€

Produktionsinfo

Idé och manus

Birthe Wingren, Ville Virtanen och Jonte Ramsten

Regi

Ville Virtanen

Musikarrangemang

Patrick Rydman

SÅNGTEXTER ÖVERSÄTTNING

Tobias Zilliacus

SCENOGRAFI

Jon Eliason

MASK OCH KOSTYM

Anna Olofson

LJUSDESIGN

Valdemar Virtanen

KOREOGRAFI

Antton Laine

FOTO

Karl-Oskar Bjurenstedt & Stefan Bremer