Hyödyllistä tietoa

 

Esityksen peruuntuminen

Esitys peruutetaan ainoastaan pakottavista syistä (force majeur). Esityksen peruuntuessa asiakas voi vaihtaa lippunsa toiseen näytökseen tai saada rahansa takaisin. Teatteri ei korvaa muita kuluja, kuten lipun toimitus- tai postituskuluja eikä myöskään matka- tai yöpymiskuluja.
 

Esitykset alkavat täsmällisesti

Yleisöä pyydetään saapumaan teatteriin ajoissa, koska esitykset alkavat täsmällisesti. Teatteriesityksen alku ilmoitetaan yleisölle kolmella soitolla. Ovet saliin avataan 15 min ennen esityksen alkua. Ensimmäinen soitto annetaan noin 10 minuuttia ennen esityksen alkua. Toinen soitto on viisi minuuttia ennen ja kolmas soitto juuri ennen salin ovien sulkemista ja esityksen alkua. Myöhässä tulleet pääsevät saliin vasta väliajalla.
 

Induktiosilmukka ja tekstitys

Teatterissa ei ole käytössä induktiosilmukkaa, mutta tekstitämme päänäyttämöllä esitettävät musikaalit ja oopperat sekä suomeksi että ruotsiksi.
Tekstitys ei voi aina sanatarkasti seurata vuorosanoja näyttämöllä, silloin tällöin joudumme lyhentämään ja yksinkertaistamaan. Panostamme tekstitykseen, jotta teatteritaide olisi helposti lähestyttävää yhä laajemmalle yleisölle. Tekstitys ei näy kokonaan teatterin kaikilta paikoilta. Parhaat paikat tekstityksen seuraamiseen ovat permannon keskellä, 1. parven keskellä ja 1. rivillä sekä 2. parven 1. rivillä.
 

Ikäsuositukset

Teatterin ikäsuositus on joustava. Ennen kaikkea on kyse vanhempien harkintakyvystä, kuinka tottunut teatterissakävijä lapsi on ja kuinka herkkä hän on. Lisätietoja jokaisen näytelmän omalta sivulta.
 

Juoniseloste

Useimpiin näytelmistä on saatavilla suomenkielinen juoniseloste, lyhyt tiivistelmä näytelmän tapahtumista. Löydät sen nettisivuiltamme kyseisen näytelmän kohdalta.
 

Kiitokset näytelmän tekijöille

Jos haluat lähettää esityksen artisteille ja tekijöille kukkia tai lahjoja, voit jättää ne kortilla varustettuina naulakkovahtimestareille. Vahtimestarit toimittavat ne eteenpäin lahjan saajille, esimerkiksi näyttelijät saavat kukat esityksen loppukiitoksiin näyttämölle.
 

Käsiohjelma

Lisätietoa näytelmistä saa esitysten käsiohjelmista, joissa usein kerrotaan mielenkiintoista ja selventävää tietoa teoksesta, sen kirjoittajasta, taustoista, tekijöistä, roolihahmoista ja näyttelijöistä. Käsiohjelmia myydään lippukassalla ja vaatesäilytyksessä.
 

Matkapuhelimet ja muut elektroniset laitteet

Yleisöä pyydetään sulkemaan matkapuhelimet sekä muut elektroniset laitteet virrattomiksi esityksen ajaksi.
 

Paikallisliikenne

Syksystä lähtien Åbo Svenska Teater tekee yhteistyötä myös Turun seudun joukkoliikenteeen kanssa. Silloin teatterilippu on Föli-lippu, jolla voi matkustaa Fölin busseissa ja vesibusseissa ennen ja jälkeen tapahtuman. Erillistä lippua ei tarvita. Fölilipun sisältävällä teatterilipulla voi matkustaa Fölissä 3 tuntia ennen ja 2 tuntia jälkeen esityksen. Lipulla voi matkustaa yhteensä neljä matkaa eli molempiin suuntiin voi käyttää tarvittaessa yhden vaihdon. Föli liikennöi Turussa, Kaarinassa, Raisiossa, Liedossa, Naantalissa ja Ruskolla, ja samat liput ovat voimassa koko alueella. Turun kaupunginteatteri, Turun filharmoninen orkesteri sekä Linnateatteri ovat jo parin vuoden ajan tehneet onnistuneesti yhteistyötä Fölin kanssa ja nyt Åbo Svenska Teater liittyy iloiseen joukkoon.
 

Paikoitus

Turun keskustasta löytyy parkkipaikkoja mm.

Turun Toriparkista

Louhen parkkihallista

ja Kauppahallin vierestä.

Tilausajobusseille on pysäköintipaikkoja keskustassa mm. Linnankadulla, Yliopistonkadulla ja Eskelinkadulla.

Bussipysäköinnin kartta löytyy osoitteesta http://www.turku.fi/turun-uusi-kauppatori


Palaute

Palautetta teatteriesityksistä voi jättää teatterin henkilökunnalle tai teatterin Internetsivuilta löytyvällä palautelomakkeella. Voit lähettää sähköpostia osoitteeseen info(a)abosvenskateater.fi
 

Pyörätuolilla

Päänäyttämöllä on 4 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat katsomon oikealla (2 paikkaa) ja vasemmalla (2 paikkaa) puolella. Sisäänkäynti pyörätuolilla liikkuville lippukassan luota Thalia-osasta Hansa-korttelissa. Ota mielellään yhteyttä lippukassaan tai teatterin vahtimestariin ennen tuloasi. Studionäyttämöllä on kaksi pyörätuolipaikkaa.

Ruokien ja juomien vieminen katsomoon kielletty

Nauti virvokkeita vasta väliajalla teatteriravintolassa. Älä vie teatterisaliin ruokia tai juomia äläkä rapisevissa kääreissä olevia makeisia.
 

Salikartta

Katso salikartamme täältä.
 

Tekstitys

Teatterissa ei ole käytössä induktiosilmukkaa, mutta tekstitämme päänäyttämöllä esitettävät musikaalit ja oopperat sekä suomeksi että ruotsiksi.
Tekstitys ei voi aina sanatarkasti seurata vuorosanoja näyttämöllä, silloin tällöin joudumme lyhentämään ja yksinkertaistamaan. Panostamme tekstitykseen, jotta teatteritaide olisi helposti lähestyttävää yhä laajemmalle yleisölle. Tekstitys ei näy kokonaan teatterin kaikilta paikoilta. Parhaat paikat tekstityksen seuraamiseen ovat permannon keskellä, 1. parven keskellä ja 1. rivillä sekä 2. parven 1. rivillä.
 

Vaatesäilytys

Teatterin alalämpiössä on naulakko, jossa vaatteiden säilytys maksaa 2 €/takki. Parveilla on maksuton, vartioimaton naulakko.
 

Valo- tai videokuvaaminen ja nauhoittaminen kielletty

Esityksen taltiointi on mm. tekijänoikeussyistä kielletty.
 

WC:t

WC:t sijaitsevat teatterin lämpiössä, kahvilan yhteydessä  ja 2. parvella.
 

Väliajalla

Väliajan kesto on noin 20 minuuttia. Teatterin väliaikapalveluista huolehtii EnkeliGroup, joka on avoinna väliajalla ja tilauksesta myös ennen näytäntöjä. Väliaikatarjoilut kannattaa tilata etukäteen, jolloin tarjoilu on valmiina katettuna. Etukäteistilaukset voi tehdä ÅST:n lippukassan kautta (02) 277 7377, biljetter(a)abosvenskateater.fi tai ryhmämyyntimme kautta, puh (02) 277 7379.

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close