MORBROR VANJA

enit. 2 h 30 min, sis. väliajan
Ruotsi, tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi
Draama, Päänäyttämö

Ajattomat teemat ja lämmin huumori

Liput Morbror Vanjaan tulevat myyntiin 27.4.2021.

“Tässä on minun rakkauteni ja minun elämäni - mitä minä niillä teen?”

Määrittelemmekö itsemme työn kautta? Uurastamme vaan. Rakastammeko oikeaa ihmistä? Elämmekö itsellemme oikeiden ihmisten kanssa? Onko tärkeää pitää yllä kulissia, vaikka tiedämme, että sisus mädäntyy? Saavumme ehkä käännekohtaan ja kysymme itseltämme miksi itsepintaisesti pidämme kiinni mahdottomasta. Onko olemassa yksi totuus vai mahdollisesti monta? Ei kai elämä ole mennyt hukkaan?

Iäkäs professori Serebrjakov on saapunut toisen vaimonsa, nuoren Jelenan kanssa kesän viettoon maapaikalleen. Paikkaa on jo vuosien ajan hoitaneet professorin tytär Sonja ja hänen Vanja-enonsa. Yhteiselo pakottaa heidät kohtaamaan toisensa, ja mikä vielä pelottavampaa, itsensä. Ei ole yhtä totuutta, jokaisella on oma totuus ja sen saa kertoa. Syksyn tullessa kenenkään elämä ei ole ennallaan.

Morbror Vanja on tarina ihmisistä suuren murroksen keskellä, jossa työ, rakkaus ja elämä ovat radikaalisti muuttumassa. Tsehovin ihmiset kipuilevat rakkauden ja luonnon monimuotoisuuden tuhoutumisen kanssa. Työ muuttaa muotoaan ja itsensä tarpeettomiksi kokevat ihmiset kysyvät millä he päivänsä täyttäisivät?

Tsehov katsoo synkimmässäkin hetkessä ihmistä aina lämpimän huumorin kautta. Ja niin tekee Åbo Svenska Teaternin Morbror Vanjakin. Esitys on ylistys ihmiselle, joka haluaa tehdä työtä ja rakastaa, mutta ei aina voi haluamallaan tavalla ja haluamassaan järjestyksessä.

“Ehkä ne jotka elää sata, tai kaksi sataa vuotta meidän jälkeen, ne halveksivat meitä siitä, että olemme eläneet niin typerästi ja mauttomasti. Ne on ehkä keksineet miten tullaan onnellisiksi. Ehkä.”

Åbo Svenska Teaterin uusi ja moninäkökulmainen sovitus Morbror Vanjasta nostaa keskiöön ihmisen, joka etsii itseään työstä ja rakkaudesta. Koskettava ja hauska klassikko, jossa melankolia ja huumori yhdistyy, näyttäytyy ajankohtaisempana kuin koskaan.

 

Tuotantotiedot

NÄYTELMÄKIRJAILIJA Anton Tjechov (1869-1904)
OHJAUS JA KÄSIKIRJOITUKSEN MUOKKAUS (SUOMEKSI) Tuomo Rämö
KÄÄNNÖS MUOKATUSTA VERSIOSTA RUOTSIKSI Pekka Sonck 
LAVASTUS JA PUKUSUUNNITTELU Mika Haaranen 
MASKISUUNNITTELU Sabina Segerström 
ÄÄNISUUNITTELU Hannu Hauta-aho
VALOSUUNNITTELU Antti NiitemaA
ROOLEISSA Professori Serebrjakov, eläköitynyt professori - Jukka Aaltonen; Jelena, hänen nuori vaimonsa - Amanda Nyman; Sonja, professorin tytär ensimmäisestä avioliitosta - Daniela Franzell; Maria, professorin ensimmäisen vaimon äiti - Monica Nyman; Morbror Vanja, hänen poikansa - Markus Riuttu; Astrov, lääkäri - Samuel Karlsson; Telegin, varaton tilanomistaja - Ingemar Raukola
ENSI-ILTA 16.9.2021 Päänäyttämöllä.

TEKSTITETTY SUOMEKSI JA RUOTSIKSI.

 

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close