Hallitus 2021

Puheenjohtaja:

Martin Nordell
Kauppatieteiden tohtori, erikoistunut strategiatyöhön. Olen myös koulutettu sommelier ja vedän paljon koulutuksia samppanjasta ja viineistä. Päivät täyttyvät hyvin samppanjasta, strategiatyöstä ja hallitustyöskentelystä. Välillä jopa samaan aikaan...

Varapuheenjohtaja:

Hanna Guseff
Kokonaisvaltainen suomenruotsalainen Åbo Svenska Teateria rakastava taloustieteen maisteri, joka on erittäin iloinen hallituksen jäsenyydestään - mikä kunnia. Asuu jälleen Turussa tehtyään retkiä pääkaupunkiin ja Taalintehtaalle. Tekee työtä tutkimusjohtajana Yrkeshögskolan (ammattikorkeakoulu) Noviassa, käytännössä rahoituksen, palvelusuunnittelun sekä työelämän ja opiskelijoiden yhteistyön parissa.

Hallituksen jäsenet: 

Ann-Helen Berg
Valtiotieteiden maisteri, freelancekirjoittaja. Nauttii monenlaisesta kulttuurista. Työstää romanitrilogian Euroopan pakolaistilanteesta ja vietti vuonna 2018 kuusi kuukautta Svenska Kulturfondenin residenssistipendiaattina Ranskan Grez-sur-Loingissa. Asuu Turussa ja Porvoossa.

Henrik Carlstedt
Eläkkeellä oleva pankinjohtaja, juristi, asuu Turussa, hallitusjäsen m m eri säätiöissä, erityisen kiinnostunut historiasta.

Anders Helenius
Kaksi (ehkä jopa kolme-) -kielinen koomikko ja käsikirjoittaja. Anders on pyörinyt komiikkaskenessä vuodesta 2003 kun teki ensimmäistä kertaa stand up:ia.  Stand up keikkailun lisäksi Anders toimii Yle2:sen Noin Viikon Studion toisena ankkurina. Kasvattiseurana sementtitehtaan piippujen varjossa toimiva Paraislainen Teaterboulage. 

Helene Honkasaari
Kulttuurista kiinnostunut FM ja kunnallispoliittisesti aktiivinen Turussa.

Nina Kivinen
Organisaatiotutkija, kauppatieteiden tohtori, toiminut pitkään Åbo Akademissa, nyt Uppsalan yliopistossa. Tutkimuksessani  taiteellinen toiminta ja luovat alat ovat keskeisiä, kuten myös moninaisuus, ja johtaminen. Ahkera kuorolaulaja. 

Eero Linjama
Toimii Turun AMK:n Taideakatemian esittävien taiteiden ja musiikin koulutus- ja tutkimuspäällikkönä. Hän vastaa musiikin, sirkuksen, tanssin ja teatterin/nukketeatterin ohjelmista. Linjama toimii lisäksi usean kulttuuriyhdistyksen ja säätiön luottamustehtävissä.

Thomas Lundin
Taiteilija, toimittaja ja näyttelijä työkenttänä Pohjoismaat. Intohimona näyttämön ja teatterisalin kohtaaminen. Viíhtyy molemmissa!

Sara Nyman
Olen kulttuurista kiinnostunut, mieluiten lukeva ja kirjoittava feministi. Vapaa-ajallani pelaan roller derbyä Dirty River Roller Derby-seurassa (Turku).

Teija Raninen
Teija vastaa elämysteollisuudesta (pelit, elokuva, matkailu) Turku Science Parkissa. Hän on tehnyt pitkän uran elokuvateollisuudessa elokuvakomissaari Länsi-Suomen elokuvakomissiossa.

 

Näyttelijäyhdistyksen edustajat:​

Daniela Franzell
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä. Daniela toimii myös teatterin näyttelijäyhdistyksen sihteerinä.

Samuel Karlsson (adjung.)
Åbo Svenska Teaterin vakituiseen näyttelijäkartiina kuuluva näyttelijä.

 

Dramaturgien ja ohjaajien edustaja:​

Tove Appelgren (adjun.)
Olen toiminut vuodesta 2018 Åbo Svenska Teaterissa dramaturgina. Minulla on tutkinto Teatterikorkeakoulun ohjaajalinjalta ja ole työskennellyt monessa teatterissa Suomessa, eniten kuitenkin TeaterTaiminessa. Näytelmiäni on näytelty Ruotsissa, Saksassa ja Virossa ja Vesta-Linnea-kirjojani voi lukea kolmellatoista eri kielellä.

 

TEME-liittoon kuuluvien työntekijöiden edustajat:​

Antti Niitemaa (adjun.)
Olen toiminut kaksikymmentä vuotta freelance-valosuunnittelijana ja muissa alan tehtävissä sekä valo- ja äänentoistoyrityksissä että teattereissa. Åbo Svenska Teatterissa olen ollut töissä vuodesta 2011 ja vakituisena suunnittelevana valaistusmestarina vuodesta 2017. 
Nimenomaan suunnittelu on minulle todella mieluisaa työtä, olenhan luova ihminen. Teatteri on kulkenut elämässä mukana tiiviisti aina lapsuuden harrastajateattereista nykyiseen ammattiini.

Ida Ridberg (adjun.)
Olen yleisötyöntekijä ja myyntikordinaattori Åbo Svenska Teaterissa ja vapaa-ajallani olen freelance-tuottaja mm Teaterboulage harrastajateatterissa Paraisilla. Tulin Åbo Svenska Teateriin syksyllä 2014 ja olen ollut vakituisessa työsuhteessa keväästä 2017 lähtien. Teatteri ja kulttuuri ovat olleet osa elämääni niin kauan kun muistan. 
Kulttuurituottajan tutkinnon myötä (2012) minulla on ollut mahdollisuus työskennellä kokopäiväisesti teatterin ja elämysten parissa.

Esittelijä​t: teatterinjohtaja Jukka Aaltonen ja hallintojohtaja Tina Grabber

Vi och våra samarbetspartners (Lippu.fi, Google analytics, Google ads, Facebook, Vår chat Drift) vill erbjuda dig skräddarsydd service via webbkakor (s k cookies). Ta del av all fin teaterinfo här, godkänn kakorna och du är välkommen in! Vad betyder kaka i det här sammanhanget? Läs mer.

close