Siirry pääsisältöön

Teatterin joulukonsertti tällä viikolla 9.12.! Osta lippu!

Draama slam ja minifestivaali!

ÅST luo kasvualustaa uudelle suomenruotsalaiselle näytelmäkirjallisuudelle.

Åbo Svenska Teaterissa työskennellään jatkuvasti ja kauaskantoisesti uuden suomenruotsalaisen näytelmäkirjallisuuden kasvualustan luomiseksi. 

ÅST antaa Studionäyttämön Vi skriver för er (suom. Kirjoitamme teille) – ny dramatik 2023 -tapahtuman käyttöön. 

Vi skriver för er – ny dramatik 2023 toteutetaan yhteistyössä Åbo Akademin Litterär produktion (suom. Kirjallinen tuotanto)  -kurssin sekä MiM (Mitt i Mellan) – Nya dramatikerin kanssa. Vi skriver för er -vetäjänä on näytelmäkirjailija, dramaturgi ja ohjaaja Julian Garner. Hän perusti vuonna 2014 MiM-kirjoitustyöpajan yhdessä näytelmäkirjailija Hanna Åkerfeltin (mm  “STORM” 2022) kanssa. 

Vi skriver för er huipentuu minifestivaaliin sunnuntaina 29.10.2023 klo 12-16.30 Åbo Svenska Teaterin Studionäyttämöllä.  

 -Vi skriver för er -festivaali on avoin kaikille, jotka ovat kiinnostuneita uudesta näytelmäkirjallisuudesta, Julian Garner kertoo. 

– Voi tulla katsomaan koko ohjelman tai yhden tai kaksi mininäytelmää tai tulla vain kuuntelemaan paneelikeskustelua ja nauttia draama slam -osuudesta (draama slam= lyhyitä otteita näytelmäkirjailijoiden uunituoreista teksteistä), miten itse haluaa. Näytelmien kirjailijoille tuotantoalusta on ensisijaisen tärkeä. Siinä omat tekstit ilmennetään ammattimaisessa kontekstissä. Me pystymme tarjoamaan tuon alustan työpajoissa ja festivaalin muodossa, Garner jatkaa. 

Näyttelijät Henrik Heselius, Viktor Idman, Patrik Kumpulainen, Stella Laine sekä Steina Öhman esittävät tekstit näyttämöllä.  

Festivaalin tarkoitus on kannustaa, kehittää ja esitellä uusien näytelmäkirjailijoiden  uusia ruotsinkielisiä näyttämöteoksia. Tilaisuus on ilmainen ja siihen otetaan vastaan ilmoittautumisia ÅST:n lipunmyynnissä sekä sähköpostitse osoitteessa  biljetter@abosvenskateater.fi. Studionäyttämölle saa tulla yleisöksi myös ilmoittautumatta. 

Vuodesta 2019 ÅST tekee vuosittain yhteistyötä Katedralskolanin lukion kanssa Turussa. Lisäksi teatteri panostaa toistamiseen tänä syksynä, yhteisvoimin Turun ruotsinkielisen työväenopiston, Arbiksen kanssa kurssiin nimeltä “Skriv en replik!” (suom. Kirjoita repliikki!). Draamatyöpaja on suunnattu kaikille, joita kutkuttaa dialogien kirjoittaminen. 

Lisätietoja MiM:stä sekä minifestivaalista: 

Julian Garner
Puh. 040 7209345
juliangarner56@gmail.com

MiM – Nya dramatiker
Tuottaja Sebastian Hornborg
sebastianfhornborg@gmail.com

Lisätietoja teatterin eri panostuksista:

Kira-Emmi Pohtokari
Teatterinjohtaja
Puh. 050 380 9090
kira-emmi.pohtokari@abosvenskateater.fi

Tove Appelgren
Dramaturgi
Puh. 041 517 5995
tove.appelgren@abosvenskateater.fi

Kuva: Alisa Javits

Ehkä olet kiinnostunut myös muista yhteistyökuvioista?