Hoppa till sidans innehåll

Something Rotten! denna vecka: 1.3 & 2.3! Köp biljett!

Brudar som brinner

Inför Internationella kvinnodagen bjuder Åbo-Unionen in till vårsalong på temat: Brudar som brinner – En kväll om kvinnoliv, karriär och knepiga konflikter. En diskussion om barn, burnout och balans men också ett samtal om politik och pengar.

Salongen den 5 mars hålls på Åbo Svenska Teaters caféscen Tiljan och börjar klockan 19. Kvällen inleds med ett anförande av Maria Sundblom Lindberg. Hon har ägnat hela sitt vuxna liv åt att försöka knäcka koden till hur man kan kombinera familjeliv och arbetsliv men hon har också ägnat åtskilliga timmar åt att förstå hur bristen på jämlikhet påverkar parrelationen. Kan det dessutom vara så att barnen betalar för att mamma vill göra samma saker som pappa? Maria är psykoterapeut, publicist och präst som tidigt var övertygad om att hon skulle hinna få uppleva ett  helt jämställt samhälle men evolutionen är en långsam process.

Efter Marias föredrag följer ett kommenterande inlägg av journalisten och småbarnsmamman Emma Strömberg. Publiken får naturligtvis också delta i diskussionen!

Salongen arrangeras i samarbete med Åbo svenska marthaförening och Kvinnliga akademiker i Åboland rf. Den är öppen för alla intresserade och inträdet är fritt. Förfriskningar säljs av ämnesföreningen Judith vid genusvetenskapen vid Åbo Akademi.

Välkommen!

Du kanske även är intresserad av andra samarbeten?