För alla

Åbo Svenska Teater erbjuder publikarbete för alla!

 

Åbo Svenska Teater erbjuder olika slag av publikarbete, sådant som är riktat till en specifik grupp (som t.ex. skolklasser), men även tillfällen och möjligheter som är öppna för vem som helst att delta i. Här nedan kan du läsa om hur du kan ta del av en guidad rundtur på teatern, och annat kul som ordnas.

Den sista cigarren - 
Publikdiskussion med författare Bengt Ahlfors 18.3 kl 17.00


Lördagen 18.3 ger vi Bengt Ahlfors pjäs Den sista cigarren på Studion kl. 18.00.
Samma dag, kl.17.00, är Ahlfors på plats för att berätta om pjäsen och efter föreställningen fortsätter diskussionen. Regissör och teaterchef Jukka Aaltonen medverkar också.
Publikdiskussionen är gratis och anmälan riktas till ÅST:s biljettkassa: biljetter@bosvenskateater.fi / tfn 02-277 7377. Pjäsen spelar på turné och på teaterns Studioscen 15-22.3 & 19-28.4.
Läs mer här.

Bengt Ahlfors
Bengt Ahlfors (f.1937) är en av våra främsta nulevande dramatiker. Han har åstadkommit drygt 30 skådespel och han är den mest översatta och spelade finländska dramatikern. Han har varit både regissör och konstnärlig ledare på Svenska Teatern. Till hans mest kända pjäser hör familjepjäsen Jorden runt på 80 dagar (1970), musikalen Smugglarkungen (1977), revyn Morkis! (1986), komedin Aska och akvavit (1999), samt den internationella succén Finns det tigrar i Kongo? (1986), som Bengt Ahlfors skrev tillsammans med Johan Bargum. 

Peter Pan - Drömverkstad

Välkommen med på en resa till Landet Ingenstans med Peter Pan och de borttappade barnen. Barn är en grupp som ibland glöms bort och som inte alltid får sin röst hörd. Nu får vi igen njuta av en familjepjäs på Stora scenen och barnen får ta plats.

Drömverkstaden är en öppen verkstad för hela familjen (barn 6-12 år). Vi bl.a. pysslar och provar på skuggteater tillsammans. 

Kom med! Vi träffas 1.4 kl. 12.00 i Målarsalen på teatern. Ingång via huvuddörren på Auragatan. Observera att förhandsanmälan krävs och att det finns ett begränsat antal platser. Verkstaden är gratis och du kan delta fast du inte köpt biljett till föreställningen samma dag.

Anmälan och frågor riktas till publikarbetar Ida Ridberg.
ida.ridberg(a)abosvenskateater.fi, tfn 044-344 5010.

Guidade rundturer

En guidad rundtur på teatern tar ca. en timme. Gruppen får bekanta sig med teaterns historia, samt med verkstäderna och arbetet på teatern idag.
 

Skoltur! – Till skolgrupper (grundskolor och gymnasier) erbjuder vi guidade rundturer, där både teaterhistoria och teaterkunskap tas upp. Turen är gratis och ordnas under onsdagar till fredagar kl.9-18. Lämplig gruppstorlek 20 personer (max. 25 personer).

Historisk vandring – Rundturer för vuxna.
Lämplig gruppstorlek 20 personer (max. 25 personer). En guidad rundtur kostar 40 €/grupp.


För att boka er rundvandring kontakta vår informatör Maria Olin, maria.olin(at)abosvenskateater.fi eller tfn 045-650 4608.

Välkomna!